Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de fractie van de VOV aan het woord.

Stem voor de jeugd

Alle inwoners moeten zich herkennen in hun volksvertegenwoordiging. Helaas is de huidige gemeenteraad van Ommen geen correcte weergave van de huidige samenleving. Want waar zijn de jongeren? De VOV wil de stem van de jeugd zijn! Met onze jonge kandidaten, Douwe Kleinjan, Bas van der Velde en Jelte de Jong willen wij een spreekbuis vormen voor de doelgroep die momenteel NIET wordt vertegenwoordigd. Voor de VOV zijn alle inwoners gelijk én belangrijk!

Disfunctioneren Ommer organisatie

Onlangs zijn wij als fractie geïnformeerd over het disfunctioneren van onze gemeentelijke organisatie. Wij zijn geschrokken van de informatie over de nieuwe organisatie, die zich ook wel ‘Ommen 4.0’ noemt. Het grote probleem ligt vooral bij het sociaal domein en dan specifiek bij Samen Doen. Het team van Samen Doen bestaat uit 20 medewerkers en afgelopen jaar zijn 26 medewerkers overgestapt naar een andere baan. Dit geeft duidelijk aan dat het niet goed gaat. Door veel verloop, veel inhuurkrachten en slechte overdracht van dossiers raakt de organisatie steeds meer het spoor bijster. Pas nadat de VOV briefwisselingen ‘met een vertrouwelijk karakter’ heeft opgevraagd en welke daarna voor de gehele raad beschikbaar kwamen, komt de discussie eindelijk op gang. Een goed werkgever en bestuurder wil de medewerkers in de organisatie langer vasthouden en erin investeren. Dit wekt vertrouwen bij inwoners maar ook bij de medewerkers. Helaas heeft het management van Ommen grote moeite om commentaar te ontvangen over de problematiek binnen de organisatie. Samen Doen heeft als doel om samen te werken met ketenpartners. De gemeente Ommen heeft deze keten doorbroken door Samen Doen geen spreekuren meer te laten draaien in de Carrousel. Samen Doen is verplicht om de spreekuren in het gemeentehuis te draaien, door deze verandering is de drempel om problemen te bespreken letterlijk en figuurlijk verhoogd en is dit tegen het besluit van de gemeenteraad. Alle ketenpartners van Samen Doen houden spreekuren in de Carrousel. Als alle partijen bij elkaar zitten, zijn de lijnen kort en daar hebben wij als inwoners alleen maar baat bij. In de gemeenteraad is in het verleden afgesproken dat Samen Doen bij de inwoners thuis in zogenaamde keukentafelgesprekken zou onderzoeken welke zorg de inwoners nodig hebben. Tegenwoordig kunnen inwoners enkel bellen met de telefoniste en daardoor worden de zorgvragen niet voldoende beantwoord

Schema’s en euro’s

Het is bizar dat het bestuur van Ommen oude werkwijzen heeft wegbezuinigd terwijl uit de begroting van 2022 blijkt dat er inmiddels een Algemene Reserve van 22 miljoen euro is opgebouwd. Wij kunnen concluderen dat Ommen enkel kijkt naar schema’s en euro’s en niet naar de menselijke maat. Zelfs een klacht indienen via mail of telefoon wordt niet opgepakt als klacht, omdat de klacht niet via het onlineformulier op de website is ingediend. Ommen lijkt daarom ook te concluderen dat zij weinig tot geen klachten ontvangen. Van één van onze bronnen hebben wij ook mogen vernemen dat medewerkers die problemen aan de kaak proberen te stellen op het matje moeten komen bij het bestuur. In Ommen heerst tegenwoordig een ware angstcultuur. De bestuurscultuur in Ommen is inmiddels vergelijkbaar met die van Den Haag.
Wil jij met onze fractie in gesprek? Dit kan altijd via het inloopuur op dinsdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Flater Ommen. Je kunt ook problemen of ideeën met ons delen via Facebook, Instagram of per mail via gerrit.dejonge@kpnmail.nl.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.