Home / / Opening Tuin van Hoop is symbool van hoop in brede zin

Opening Tuin van Hoop is symbool van hoop in brede zin

OMMEN – Op zondag 14 november wordt om 11.30 uur de Tuin van Hoop bij de Gereformeerde kerk van Ommen aan de Bouwstraat geopend.

In de tuin zijn de 550 stenen verwerkt die na Pasen vorig jaar bij de deur van de kerk zijn neergelegd. De eerste stenen werden door de PKN predikanten neergelegd na de gezamenlijke dienst op Pasen. Burgemeester Hans Vroomen legde als eerste burger toen ook een steen. In de tijd daarna volgden honderden Ommenaren. Degenen die daar hun steen neerlegden verwoordden met een op de steen geschreven tekst iets van hun hoop. Die hoop toen betrof met name de hoop dat er ook een tijd ná de coronacrisis zou komen. De Tuin van Hoop betreft ook nog steeds die hoop, maar is tevens symbool van hoop in bredere zin. Een van de elementen is de bloem die zijn weg zoekt dwars door de steen heen. De hoop wordt in de tuin ook gesymboliseerd door planten die de vorm en de kleuren van de regenboog hebben. Deze en andere symboliek wordt toegelicht op een informatiebord.

Onthulling

Een ander informatiebord toont een foto van de stenen zoals die eerder bij de ingang van de kerk lagen. Op dit bord staat ook een QR code die gescand kan worden en leidt naar nog veel meer informatie zoals persberichten, foto’s en de mogelijkheid een reactie te geven. Het eerste bord wordt door één van de leden van de werkgroep en medeontwerper van de tuin, Wim Menzo, onthuld. Het tweede bord wordt door burgemeester Hans Vroomen onthuld. Dan is er nog een kunstwerk dat zijn plaats krijgt aan de bovenkant van de Tuin. Dit wordt onthuld door twee kinderen die hun opa verloren aan corona. Bij de Tuin staan twee anderhalve meter bankjes die verwijzen naar het afstand nemen van elkaar tijdens de coronaperiode. Belangstellenden zijn welkom, maar de opening wordt ook rechtstreeks door Vechtdal TV uitgezonden.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.