Home / / Ommen verwelkomt Sinterklaas dichterbij dan ooit!

Ommen verwelkomt Sinterklaas dichterbij dan ooit!

OMMEN – Op zaterdag 13 november bezocht de goedheiligman Ommen. Andere jaren meerde het gezelschap uit Spanje aan bij rederij Peters om daarna te voet de Markt te bezoeken. In verband met de coronamaatregelen kon dit op deze wijze niet doorgaan. De Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen – die het festijn organiseert en bekostigt – vond een andere manier om Sinterklaas en zijn gevolg tóch een warm welkom te geven.

Burgemeester Hans Vroomen ontving de goedheiligman en een grote groep pieten, waarna de stoet richting de Johan Seckelschool vertrok. Ondanks de grote opkomst hield het publiek afstand van elkaar: de kinderen betraden het schoolplein en de ouders bleven er netjes buiten. Pepernoten werden, volledig coronaproof met bekertjes en lepels uitgedeeld. Stichting Ondernemersfonds centrum Ommen bedankt de inwoners van de bezochte wijken voor het nemen van hun verantwoordelijkheid. Komende zaterdag 20 november bezoekt Sinterklaas de overige drie wijken in Ommen.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.