Home / / Ommen inventariseert woonwensen ouderen met KBO-PCOB

Ommen inventariseert woonwensen ouderen met KBO-PCOB

OMMEN – De gemeente Ommen voert in samenwerking met de ouderenbonden KBO en PCOB een onderzoek uit naar de wensen en behoeften van oudere inwoners. Het is een gezamenlijke inventarisatie onder zowel leden als niet-leden van de bonden, waar de gemeente een subsidie van 1500 euro beschikbaar heeft gesteld.

“De bonden bekijken het vooral vanuit het landelijke verband, want dergelijke initiatieven zijn ook elders uitgezet”, weet wethouder Bart Jaspers Faijer. “Maar wij hopen er ook plaatselijke informatie uit te halen die ons kan helpen bij het opstellen van beleid voor deze doelgroep.”

Inventarisatie

Het gaat in de onlangs onder de doelgroep verspreide enquête vooral om te inventariseren welke wensen ouderen hebben om zelfstandig thuis kunnen blijven wonen in een omgeving die daarop ingericht is. PCOB Ommen, KBO Overijssel en de gemeente Ommen stellen inwoners in de gelegenheid om online een vragenlijst in te vullen over de woon- en zorgwensen voor nu en later. Deze is gericht op oudere inwoners tussen de 65 en 70 jaar. Naast de enquête gaan PCOB Ommen en KBO Overijssel ook in gesprek met inwoners van deze leeftijd. Daarin worden de resultaten van de enquête doorgenomen. De bijeenkomsten vinden plaats in verschillende kernen: Ommen (De Carrousel, woensdag 17 november), Beerzerveld (De Garve, donderdag 18 november), Lemele (De Schakel, maandag 22 november) en Witharen (gebouw Irene, dinsdag 23 november. De bijeenkomsten duren in alle gevallen van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via: ihegeman@kbo-overijssel.nl.

Tekst: Hans Keesmaat

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.