Home / / Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

Nederland Leest: Eén boek, duizend gesprekken

REGIO – In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis.

In dit boek krijgt een Nederlander in Parijs bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, goed doen. Maar alles wat hij doet pakt anders uit. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek.

Cadeau

Alle bezoekers krijgen het boek ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis bij een bezoek aan de bibliotheek cadeau. In de maand november leest dus heel Nederland hetzelfde boek. Ook is er Nederland Leest Junior. Hier doen veertien basisscholen aan mee en in Nieuwleusen ook het Agnieten College. Zij lezen en bespreken allemaal het boek Katvis.

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.