Home / / Na lange tijd weer koorconcert in de Sint Willibrorduskerk

Na lange tijd weer koorconcert in de Sint Willibrorduskerk

VILSTEREN – Op zondagmiddag 14 november treedt het kamerkoor Moderato Cantabile op in de parochiekerk van Vilsteren. Het concert begint om 15.00 en de toegangsprijs bedraagt 10 euro. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Moderato Cantabile is in 2001 opgericht door de huidige dirigente/mezzosopraan/componiste Nana Tchikhinashvili, die haar roots heeft liggen in Tbilisi (Georgië). Daar studeerde zij koordirectie op het Staats Conservatorium. Zij heeft een geheel eigen stijl van dirigeren, door haar koorleden omschreven als: zingen met de handen. Het koor viert in 2022 zijn 20-jarig bestaan met drie jubileumconcerten. De uitvoering die nu ten gehore wordt gebracht draagt de naam ‘Opmaat’ en biedt een programma dat de veelzijdigheid van het koor laat horen, van klassiek tot modern, een zorgvuldig samenspel van de verschillende stemmen. Er zijn naast composities van de dirigente ook werken te beluisteren van bekende en minder bekende componisten als Bruckner, Pärt, Nysted, Gjelloe, Ticheli en Stanford. Na afloop kunnen bezoekers ditmaal niet terecht in het Landgoedcentrum, de nazit met een drankje vindt bij wijze van uitzondering plaats in het onlangs opgeknapte Parochiehuis achter de kerk. Consumpties komen voor eigen rekening (1,50 euro per stuk).

Over corona

Zoals het er nu uitziet mogen alle zitplaatsen weer gebruikt worden, mits gecontroleerd wordt op vaccinatie dan wel een negatieve test (die maximaal 24 uur voor het concert is afgenomen). De toegangsdeuren van de kerk gaan om 14.30 uur open, komt bijtijds want met de controle van de gegevens is enige tijd gemoeid.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.