Home / / Monique Huis op Stelten en Keuken op Stelten

Monique Huis op Stelten en Keuken op Stelten

(Advertorial)

Deze maand bestaat de winkel tien jaar!

DALFSEN – In 2007 begon Monique met de opleiding binnenhuisarchitectuur in Nijmegen. Meteen erna begon het balletje al te rollen. Ze kon direct aan de slag als interieuradviseuse bij mensen thuis en ze maakte via makelaars huizen gereed voor de verkoop. De behoefte aan decoratiespullen en meubelen werd steeds groter en een eigen winkel zou dit probleem oplossen.

Die droom werd werkelijkheid in 2011, Monique startte haar winkel aan de Wilhelminastraat. Het pand, voorheen Luttenberg, draagt mooie herinneringen want de moeder van Monique heeft hier jaren gewerkt. Echter deze locatie bleek in de praktijk toch wat ver buiten het centrum te liggen. In november 2012 werd daarom het voormalige fysiotherapiepraktijkpand van Ton Boehmer betrokken. Een bijzonder pand met allemaal kleine kamertjes, uitermate geschikt voor Huis op Stelten. De woondecoratie kon hier prachtig worden gestyled en kwam beter tot zijn recht. Na vier jaar werd er weer verhuisd, terug naar de Wilhelminastraat. Ditmaal betrokken ze een deel van de voormalige woonwinkel van Francis en Annie Jacobs. Een mooie, grote ruimte met twintig meter etalage en de mogelijkheid om spullen buiten te presenteren. In deze winkel werd ook ruimte gemaakt voor de keuken van Henk. Zo werd ook ‘Keuken op Stelten’ meer onder de aandacht gebracht. Het assortiment van de winkel heeft in de afgelopen tien jaar diverse veranderingen ondergaan: naast woondecoratie en kleinmeubelen is het gaandeweg uitgebreid met kasten, stoelen, vloerkleden, verlichting en banken. Naast de winkel, bleef het interieuradvies. Bovendien decoreert Monique de etalage bij Qinn damesmode in Dalfsen en bij Echte Bakker Jorink in Raalte.

Lieve mensen

“De coronatijd was ook voor ons best lastig”, vertelt Monique.”Het dieptepunt bereikten we toen we de deuren twee weken voor kerst moesten sluiten. Toch bleven we kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden. We togen iedere dag naar de winkel om op allerlei manieren verkoop te genereren, bijvoorbeeld via windowshoppen, de verkoop via Facebook, Instagram en via de webshop. Buurman Jumbo Kamphuis bood zelfs aan om mandjes in de Jumbo te zetten voor verkoop. ‘Ronald en Dana de plantjes, wij de mandjes’. We hebben zulke fijne buren/ondernemers. Wij zijn sowieso ongelooflijk blij met alle lieve mensen om ons heen. In de afgelopen tien jaar hebben we ook altijd een beroep kunnen doen op onze kinderen, familie en vrienden. Ze stonden altijd weer klaar.”

Tienjarig jubileum

Naast deze moeilijkheden kwam ook de catering volledig stil te liggen. In de weekenden werd geprobeerd met onder andere huisgemaakte soep, quiche, toetjes en gebak om toch omzet te genereren. “Dankzij de gunfactor van vaste klanten, de Dalfsenaren en het meedenken van onze huurbaas, zijn wij deze moeilijke periode goed doorgekomen”, zegt Monique. “En nu gaan we een gezellige, drukke tijd tegemoet met een sfeervolle winkel, chocoladeletters, gebakjes en donuts. Ook zullen we nu ons tienjarig jubileum vieren. Houd deze krant en de socials daarom goed in de gaten!”

Monique Huis op Stelten
Wilhelminastraat 24
7721 CH Dalfsen
06-13141988
moniquesnijder@kpnmail.nl

www.moniquehuisopstelten.nl

Facebook; Monique Huis op stelten
Insta: huis_op_stelten

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.