Home / / Mevrouw Laarman-Tuten viert honderd en eerste verjaardag

Mevrouw Laarman-Tuten viert honderd en eerste verjaardag

DALFSEN – Op woensdag 27 oktober werd mevrouw Laarman-Tuten, de op één na oudste inwoner van de gemeente Dalfsen, honderd en één jaar.

Burgemeester Erica van Lente kwam haar in haar woning in WZC Rosengaerde feliciteren met deze mijlpaal. Zij werd geboren in Heino, groeide op in Oudleusen en verhuisde op ruim 20-jarige leedtijd naar Giethoorn. Vervolgens woonde ze in Bennekom en keerde in 1969 weer terug naar Dalfsen, naar buurtschap Dalmsholte. Zij leefde zeer actief: zingen en fotografie waren enkele hobby’s van haar. Zij zong gedurende een lange periode bij het zangkoor Soli Deo Gloria en daarnaast was zij zeer geïnteresseerd in politiek. Uitzonderlijk is ook dat zij op haar tachtigjarige leeftijd nog drie (foto)boeken maakte over haar leven. De 101-jarige woont sinds 2006 in WZC Rozengaerde en wat volgens haar kinderen niet onvermeld mag blijven is de bijzondere goede verzorging die zij daar ondervindt. Ondanks haar broze gezondheid – zelfstandig kan zij niet heel veel meer doen – gaat ze elke dag naar de dagopvang en doet nog graag met de spelletjes mee. Afgelopen zondag was er een feestje bij Hof van Dalfsen met al haar kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en zelfs haar twee achter-achter kleinkinderen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.