Home / / Kandidatenlijst CU met Marleen Hemstede als lijsttrekker

Kandidatenlijst CU met Marleen Hemstede als lijsttrekker

OMMEN – Met lijsttrekker Marleen Hemstede op kop presenteert de ChristenUnie Ommen een kandidatenlijst met twintig namen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Het bestuur van de ChristenUnie Ommen heeft de kandidatenlijst voorgelegd aan de leden en hoopt op 23 november de lijst definitief te kunnen vaststellen. Bij de eerste tien kandidaten zijn bovendien een mooie verdeling van het aantal vrouwen en mannen. De verdeling is precies fiftyfifty. Marleen Hemstede is de lijsttrekker. Zij kwam bij de vorige verkiezingen met voorkeurstemmen voor het eerst in de Ommer. De ChristenUnie heeft haar voor de zomer al als lijsttrekker aangewezen. Nummer twee is Gerard Marsman, die zich de afgelopen periode ook nadrukkelijk heeft gemanifesteerd als een sterk raadslid met grote dossierkennis. Gerard vervult nu tijdelijk de plek van fractievoorzitter en gaat na de verkiezingen als raadslid graag door. Nieuwkomer in de top drie van de ChristenUnie is de 28-jarige Gerrit Jan Ekkelkamp. De afgelopen periode liep hij als plaatsvervangend commissielid al warm. Met zijn kennis van het ruimtelijk domein en energie zorgt hij voor een waardevolle inbreng. Met Mariska Heres uit Beerze op plaats vier zet de ChristenUnie ook in op een nieuwe volksvertegenwoordiger, afkomstig uit een ander deel van de gemeente. Gerla Schuurhuis en Reinier Visser uit Ommen maken de top 6 van de lijst van de ChristenUnie compleet. Zij worden gevolgd door twee twintigers, Bart Visser en Daniëlle Drok. Daarmee wil de ChristenUnie laten zien dat het in de toekomst investeert. Op de plekken 9 tot en met 20 heeft de ChristenUnie mensen geplaatst die de input leveren vanuit de breedte van de Ommer samenleving. Met hun raadervaring, input vanuit het waterschap en de provincie, de landbouw en de natuur, de andere kernen van Ommen willen zij zo dienstbaar zijn aan het bestuur van Ommen. Al eerder heeft de ChristenUnie bekend gemaakt dat Bart Jaspers Faijer zich graag weer beschikbaar stelt als kandidaat voor het wethouderschap.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.