Home / / In blessuretijd ziet Vilsteren de victorie in rook opgaan

In blessuretijd ziet Vilsteren de victorie in rook opgaan

ENSCHEDE – Vilsteren reisde af naar Enschede om op het sfeervolle sportpark Schreurserve de strijd aan te gaan met Vosta. De thuisclub is sportief in verval geraakt, maar heeft een roemrucht verleden. ‘Vooruit Omhoog Sportief Trots Alles’ kwam ooit uit in de eerste klasse, maar is heden ten dage de hekkensluiter van 5A. Op papier een ideale tegenstander voor de ploeg van Dik Runherd om na twee vette nederlagen (0-5 tegen DTC ’07 en 2-5 tegen Langeveen) het geschonden blazoen op te poetsen. Maar het lijkt of Vilsteren tegen een burn-out aanhikt. Tegengoals vallen als herfstbladeren in een ziedende najaarsstorm. Het valt uit te leggen. De o zo betrouwbare sluitpost Nick Hendriks hobbelt op krukken als aangeschoten wild rond en kan voorlopig alleen toekijken. Enkele van zijn ploegmaatjes zijn half beschikbaar, niet beschikbaar, half fit, niet fit, kortom het is kommer en kwel op de Molenesch. Runherd moet improviseren en puzzelen. Met beperkte middelen en een smalle selectie. Het is bij een kleine club als Vilsteren niet zoals bij de Jumbo: de keuze is reuze! De keuzeheer van Vilsteren weet als geen ander: als ik vijftig dakpannen nodig heb om mijn dak te dichten en ik heb er maar 47, dan kan ik schuiven wat ik wil, maar krijg het dak niet waterdicht. Voorin pikken ze hun goaltje wel mee, maar de afweer moet meedogenlozer en minder gastvrij worden.

Runherd was na afloop licht teleurgesteld. Zijn ploeg leek de 1-2 stand over de streep te trekken, maar diep in blessuretijd viel toch de 2-2. Vanuit een prima vrije trap van Mike Trap. “Balen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de uitslag wel terecht was. Het was een sportief duel en de arbiter hoefde geen kaart te trekken. Jammer, we hebben hard gewerkt en in de slotfase had Wouter Mars de 1-3 op de schoen, maar strandde op de keeper. Positief punt was dat we weinig hebben weggegeven. Mike van der Kolk speelde achterin een prima pot. Voor mij was hij de man van de wedstrijd.”
Er lijkt dit seizoen een vloek te rusten. Op Schreurserve verscheen alweer de vierde doelman onder de lat bij Vilsteren. Na Nick Hendriks en Koen Kortstee viel deze keer Rowi Hollegien af. Stijn Niens mocht de honneurs waarnemen en kon na tien minuten al vissen. Vanuit een corner krijgt Vilsteren de bal niet weg. Floor Kemperink profiteert. Vilsteren heeft weinig te vertellen in de openingsfase, maar knokt zich terug in het duel. Met een even fraaie als bekeken lob lift Jari Vlierman de bezoekers naast Vosta. Als Wouter Mars even later de Derbystar terugtrekt op Raymon Bloo gaan de geelzwarten met een voordelige marge de rust in. Na de thee slaagt Vosta er niet in een gaatje, laat staan een gat te vinden in de hechte Vilsterse afweer. Van der Kolk en zijn maatjes staan hun mannetje en gelegenheidsdoelman Niens komt geen moment in verlegenheid. De negentig minuten zitten er op en arbiter Ronald Ebbers raadpleegt enkele keren zijn klokje. Nou ja, alleen die vrije trap nog, we zitten al zes minuten in het rood. Trap ontfermt zich over de bal, kijkt, loert en doet zijn naam eer aan. De fraaie trap van Trap is Niens te machtig. Vosta wint een punt, Vilsteren verliest er twee. Eindstand: 2-2.

Opstelling: Stijn Niens, Lars Kampman, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Justus von Martels, Jelle Niens (aanvoerder), Pim Kamphuis (88. Lars Bloo), Wouter Mars, Jari Vlierman (70. Chiel Kamphuis) en Raymon Bloo (62. Sven Koggel)
Stand 5A Oost zondag: Manderveen 6-14, DTC ’07 6-13, FC het Centrum 6-12, TVV 5-10, Hengelo 4-7 (12-6), Haaksbergen 4-7 (13-10), Bentelo 5-7, Vilsteren 6-4, Langeveen 5-3, Vosta 6-2 en Marienheem 5-1.

Zondag heeft Vilsteren vrijaf. Op zondag 21 november wordt de competitie vervolgd met een thuiswedstrijd tegen Hengelo. Aftrap 14.00 uur.

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.