Home / / Het Boek van de Week: ‘De vermiste meisjes’ van Kyle Perry

Het Boek van de Week: ‘De vermiste meisjes’ van Kyle Perry

Limestone Creek is maar een kleine plaats in Tasmanië. Er is één middelbare school en de klas van lerares Eliza Ellis gaat een paar dagen op kamp in de Great Western Tiers, een ruig en bergachtig gebied. Jasmine is één van de jonge studenten. Ze gaat met grote tegenzin, probeert eronderuit te komen maar haar vader Murphy levert haar persoonlijk af bij de bus. Stiekem heeft ze een paar blokjes marihuana meegenomen. Haar vader is de grootste wietkweker in de wijde omgeving, er is altijd wel wat voorhanden.

BFF

Ook mee zijn de andere drie van de Fabulous Four: Jasmines best friends forever, Bree, Cierra en Georgia. Madison hoort daar ook min of meer bij. Madison vlogt, ze heeft duizenden volgers en ze is geenszins van plan haar telefoon thuis te laten, zoals de regel van het kamp is. Ook mee zijn twee leraren waarvan womanizer Tom de zwager is van Eliza Ellis. In de bossen huist de Hongerige Man. Volgens overleveringen happig op jonge meisjes. In 1985 zijn er een stel spoorloos verdwenen.

Zwaargewond

En of de duvel ermee speelt, op de tweede dag gaat het mis. Mevrouw Ellis en een paar meisjes zijn druk in gesprek afgedwaald van de groep. Mevrouw Ellis wordt zwaargewond teruggevonden, van de meisjes ontbreekt elk spoor. Een grote politiemacht komt op de been om te gaan zoeken. Plaatselijke agent Doble staat onwillig zijn autoriteit af aan hoofdinspecteur Con Badenhorst en diens assistent, de Nieuw-Zeelandse Gabriella Pakinga. Er blijkt in Limestone Creek van alles aan de hand te zijn, het lijkt wel een beerput die opengaat. Wie is te vertrouwen, wie speelt een smerig spelletje en wie acteert zo goed dat iedereen op het verkeerde spoor zit?

Drugs Counselor

Auteur Kyle Perry is een drugs counselor, hij werkt veel op middelbare scholen, in afkickklinieken en jeugdopvang. In zijn debuut weet hij zijn kennis over verdovende middelen goed toe te passen. Bovendien is hij op Tasmanië geboren en kent het Triers gebergte en de verhalen eromheen op zijn duimpje. Het spannende verhaal wordt door drie hoofdpersonen vertelt, Murphy, Eliza Ellis en Con Badenhorst. Ze hebben elk hun eigen achtergrond en makkes. De ontknoping is verrassend, die hadden we niet aan zien komen. De thriller smaakt zeker naar meer, het wachten is dus op een volgend boek van Kyle Perry.

Het boek ‘De vermiste meisjes‘ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.