GGD IJsselland test alleen nog op afspraak

REGIO – Sinds dinsdag 9 november kan men alleen nog met een afspraak voor testen terecht bij één van de testlocaties in regio IJsselland. GGD IJsselland gaat voorlopig stoppen met het aanbieden van ‘testen zonder afspraak’.

De vraag naar coronatesten neemt explosief toe in regio IJsselland. Daarom schaalt de GGD verder op om aan de sterk gestegen testvraag te kunnen voldoen. Wanneer er alleen testen op afspraak gedaan worden, kunnen lange wachtrijen bij de testlocaties worden voorkomen en kan de inzet van testpersoneel beter worden gepland. Om de testcapaciteit per dag optimaal te kunnen benutten, heeft GGD IJsselland besloten om het ‘testen zonder afspraak’ voorlopig stop te zetten.

Spreiding

“We zien een hoge testbereidheid in de regio. Dat is een goed teken”, aldus Bart Goldsteen, projectleider Testen GGD IJsselland. Door de hoge testbereidheid, lopen de wachtrijen op bij de teststraten, zowel bij testen met én zonder afspraak. “Testen zonder afspraak neemt door de administratieve handelingen meer tijd in beslag dan testen met afspraak,” legt Bart Goldsteen de beslissing om tijdelijk te stoppen met testen zonder afspraak uit. “We willen iedereen de mogelijkheid geven om zich zo snel mogelijk, het liefst binnen 24 uur, te laten testen. Ook willen we de wachtrijen zo kort mogelijk houden. Om dit te kunnen waarborgen, hebben we de maximale capaciteit van de teststraten nodig en spreiding in het afnemen van de testen.”

Bij klachten

Mensen wordt nog steeds gevraagd zich te laten testen bij coronaklachten, om het virus er zo snel en goed mogelijk onder te krijgen. Kijk op de website voor de actuele locaties en openingstijden (www.ggdijsselland.nl/home/coronavirus/locaties-corona/). Een afspraak maken kan makkelijk en snel via het telefoonnummer 0800-1202 of online via https://coronatest.nl/.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.