Home / / FC Ommen wint flipperkastderby tegen Dedemsvaart met minimaal verschil

FC Ommen wint flipperkastderby tegen Dedemsvaart met minimaal verschil

DEDEMSVAART– Het had een absolute kraker moeten zijn. DVC Dedemsvaart versus FC Ommen. Wie grijpt de macht in 3D? Waar in ‘de Voart’ SCD ’83 en v.v. Dedemsvaart de handen ineen sloegen, besloten in Ommen OVC ’21 en OZC vanaf de zomer gezamenlijk op te gaan in FC Ommen. De verwachtingen waren hoog gespannen. Zo’n elf kilometer noordelijker misschien nog wel hoger dan in de Vechtstad. Na zeven duels moeten beide teams genoegen nemen met een positie in de grauwe middenmoot en spelen nog geen rol van betekenis in 3D Noord. Beide verenigingen steken met tien wedstrijdpunten op het conto nog wat magertjes af. Natuurlijk, de competitie is nog pril. Er is in de loop van deze jaargang nog best wat te verdienen. Periodetitels bijvoorbeeld. Feit blijft dat in beide kampen de prestaties achterblijven bij de verwachting. Desondanks een clash om naar uit te zien. Een opponent uit het naburige Dedemsvaart is op voorhand meer beladen dan eentje uit pak ‘m beet Klazienaveen, Bovensmilde of Beilen. Daar heeft voetbalminnend Ommen best een ritje met de auto of desnoods met het stalen ros voor over, het even vreemde als ongelukkige tijdstip van 5 uur in de namiddag ten spijt. Het oplaaiende coronavirus heeft helaas ook dit lichtpuntje zwart gemaakt. Voetbal is nu eenmaal geen kerkdienst, dus stelde de regering tot 4 december een verbod op het bezoeken van sportevenementen. Protest is zinloos. Wat moet je zeggen? Voetbal is religie? Iets van ‘beminde gelovigen, dan volgt nu de opstelling van FC Ommen?’ De fans rest niets anders dan Twitter raadplegen en hopen dat dit sociale netwerk adequaat wordt bijgehouden. Of desnoods de neus tegen het hekwerk drukken. In de novemberkilte als een voyeur hopen op een glimp van de favorieten. Maar ja, dat staat ook zo sneu. De reddingsboei voor voetbalverslaafd Ommen kwam uit Drenthe. Hoogeveen TV besloot uit te wijken naar Dedemsvaart, nadat bekend werd dat het vervloekte virus het doorgaan van Avereest tegen de eigen favorieten in de weg stond. Via een live stream was de derby te volgen. Hulde!
Het kan niet anders of Tenax-boys zijn met een voetbaltas vol vertrouwen richting derby gedenderd. De weg naar het vijandelijke doel is gevonden, terwijl het achterin zo safe is als de ING, getuige de 4-0 en 3-0 tegen respectievelijk Fit Boys en Diepenveen. En oké, de oranjehemden hebben wel meer scoringsdrift (16 om 10), ze krijgen ze wel om de oren (16 om 6). De afweer van Dedemsvaart toont zich bijzonder gastvrij en daar ligt volgens de Wet van Lampie de kans om drie punten weg te lopen van de thuisclub. Wat die wet betreft, afwachten natuurlijk.
En ja, ja, weer hield de equipe van Heskamp de nul. En omdat Rik-Jan de Groot pal voor rust zijn gebruikelijke doelpuntje meepikte gingen de drie punten in de voetbaltas mee naar Ommen. Die goal was zo’n beetje het enige lichtpuntje in een derby die het aangluren niet waard was. Toch nogmaals dank Hoogeveen TV voor de reportage. Dieptepunt, of was het nu een hoogtepunt, een hilarisch of een triest moment, wie het weet mag het zeggen, na een uurtje holde een kerel in adamskostuum over het speelveld. Weddenschapje verloren misschien, o nee, durf ik da’ nie’? Zeg het maar. Waanzinnige actie. Toch maar vermelden, want qua voetbal was er weinig tot niets te beleven. Goed voetbal en combinaties was op de nepsprieten van Dedemsvaart, lees groene betonplaat, even zeldzaam als pinguïns in de Sahara. Je reinste flipperkastvoetbal. Maar we blijven positief, FC Ommen gaf achterin he-le-maal niets weg. En Kortman hield zijn kist brandschoon. Verder de punten koesteren en snel vergeten deze tragedie in twee delen in een troosteloos decor, op een (huil) sombere, kille en waterkoude novemberavond. Ook Harm-Jan Tip besefte dat het geen hoogstaand schouwspel was. “Wel verdiend”, vond de captain van FC Ommen. “We hebben niets weggegeven. Het gaat de laatste weken de goede kant op en ja, dat veld…, een ramp. De bal stuitert alle kanten op. Het was niet om aan te gluren denk ik.” Spijker op z’n kop, maar goed, lekker belangrijk, de buit is binnen.
De veldacteurs, doel: Stefan Kortman. Achter: Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink en Harm-Jan Tip. Midden: Jorn Hekman (84. Noa van Dorsten), Martijn Deuten en Lars Dunnewind (91. Ramon Schuldink). Voor: Marvin Veerman (78. Wilco Siertsema), Rik-Jan de Groot en Tom Simons (91 Jesse de Lange).
Stand 3D Noord: Nieuwleusen 8-21, ZZVV 8-19, Lutten 8-17, Vitesse ’63 8-16, Hoogeveen 7-13, Klazienaveen 8-13 (19-14), FC Ommen 8-13 (11-6), Hollandscheveld 7-11, Dedemsvaart 8-10, BSVV 8-9, Avereest 7-5, SVN ’69 8-3, CSVC 7-1 en Fit Boys 8-1.
Zaterdag speelt FC Ommen thuis tegen BSVV uit Bovensmilde. Aanvang 14.30 uur. Publiek is vanwege de opgelegde coronarestricties niet welkom.

Foto: Rik-Jan de Groot tekende voor het enige en winnende doelpunt voor FC Ommen in de derby tegen DVC Dedemsvaart

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.