FC Ommen probleemloos langs BSVV

.

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij de voetbalduels tot 4 december. Dit op last van Rutte & De Jonge, al is dit duo slechts berichtgever. ‘Don’t shoot the messenger!’ Een directe kennismaking met Boven Smilde Voetbal Vereniging bleef voor de aanhang uit. Ook dit duel werd afgewerkt achter gesloten toegangspoort. Zoek je stek achter het hek! Wat overblijft is het gonzende gerucht dat FC Ommen te maken kreeg met een fysiek sterke en taaie tegenstander. Eentje met gif in de donder. De doelpunten komen voor een groot deel op naam van De Groot. Niet Rik-Jan, die verzorgt de productie bij de thuisclub, maar Jordy. Zelfde familienaam, geen directe link, anders dan het feit dat beide Grootheden al vijf streepjes achter hun naam hebben staan in deze lopende jaargang.

En nee, er gaat inderdaad niets boven Smilde, de meest noordelijk gelegen opponent voor de formatie van Yves Heskamp – flauwe woordgrap, snel vergeten. De boys van BSVV worden aangejaagd en opgejut door Ben Batterink, de rocker van het trainersgilde. Helemaal juist, een aanname voor eigen rekening en slechts op basis van uiterlijk. Stoere kop, mat in de nek en ruige stoppelbaard. Zie hem zo een paar vuige licks uit zijn elektrische Ibanez toveren en met rauwe strot en satanisch genoegen raspen ‘And I won’t forget to put roses on your grave’, nadat Fit Boys definitief door zijn korps naar de vierde klasse is gekickt. En wederom nee, uw verslaggever is geen doodlopende weg ingeslagen, in de muziekwereld en de voetballerij zijn parallellen te trekken. Liever agressief, strak en gedreven als Metallica, dan slap, zoetsappig en voortkabbelend als Lionel Richie. ‘Hello, is it me you lookin’ for?’ Nee, absoluut niet! Kijken we naar de thuisclub, dan heeft het er alle schijn van dat Heskamp is uitgepuzzeld en zijn succesformule gevonden heeft. De pijlers? Een degelijk fundament, dat staat als een veste. Een betrouwbare sluitpost, gesteund door een solide defensie welke nauwelijks kansen weggeeft, terwijl in de frontlinie Rik-Jan de Groot altijd wel z’n goaltje meepikt. De nul is heilig verklaard. Het is niet de bedoeling dat BSVV dat imago aan gruzelementen knalt.

Het decor op Westbroek was mistroostig. Geen publiek en een loodgrijs hemelzwerk, welke continu stilletjes tranen huilde. O ja, we memoreerden net al even over de goaltjesdieven De Groot en De Groot. Die van de thuisclub had maar 1 minuut en 43 seconden nodig om de 1-0 van het scorebord te laten flitsen. Smulmomentje. In de zestien. Aannemen op de borst, halve draai en boem. Zó, doelpuntje weer binnen. Het eerste dat doelman Melvin van den Broek te doen stond was de Derbystar uit het net plukken. Op een veld zonder toeschouwers is alles te horen, ook de onderdrukte vloek van de onfortuinlijke doelwachter. Blitzkrieg van de FC. Wat een opening! De Drentse De Groot had even later geen pasklaar antwoord. Zijn kopballetje zeilde over de deklat. Nog binnen het kwartier versprong het scorebord naar 2-0. Van den Broek kon de pegel van Lars Dunnewind nog keren, maar rechtsback Yannick Hekman tikte de rebound binnen. Als nog binnen het eerste halve uur Martijn Deuten een slecht verwerkte corner kiezelhard tegen het nylon lelt is het gedaan met de elf van Batterink, die in het eerste bedrijf weinig af weten te dwingen.
Na de thee bijten de bezoekers iets meer van zich af, zonder dat dit leidt tot kansen. De equipe van Heskamp geeft niets weg, is achterin soeverein en komt geen moment in de problemen. De 4-0 is dichterbij dan de 3-1, maar Rik-Jan de Groot is genadig voor Batterink en zijn gevolg. Tot twee keer toe is een droomkans niet aan de centrumspits besteed. De 3-0 blijft staan tot het laatste fluitsignaal van arbiter Martin van de Brug. Batterink neemt zijn verlies als een grote kerel en feliciteert tegenstrever Heskamp. Volgende keer beter. Ach ja, zo gaat dat in voetbal, of, vrij naar Mick Jagger ‘You can’t always get what you want!’

De veldacteurs, doel: Mark Bennemeer. Achter: Yannick Hekman, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink en Ramon Schuldink. Midden: Jorn Hekman (72. Damon Nouri), Martijn Deuten en Lars Dunnewind (85. Jesse de Lange). Voor: Maarten Schoemaker (37. Marvin Veerman), Rik-Jan de Groot en Tom Simons.
Stand 3D Noord: Nieuwleusen 9-24, ZZVV 9-22, Lutten 9-17, Hoogeveen 8-16, Klazienaveen 9-16 (27-14), FC Ommen 9-16 (14-6), Vitesse ’63 9-16 (23-20), Hollandscheveld 8-11, Dedemsvaart 8-10, BSVV 9-9, Avereest 8-8, SVN ’69 9-3, CSVC 7-1 en Fit Boys 9-1.

Mits de coronamaatregelen geen roet in het eten strooien speelt FC Ommen zaterdag in en tegen Hollandscheveld. Op sportcomplex de Oosthoek wordt om half drie afgetrapt.

Foto: Rechtsback Yannick Hekman (FC Ommen) op de foto in duel met Tim Wolters (BSVV) kan terugzien op een prima pot en pikte zelfs een goaltje mee.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Meer foto's