FC Ommen ontpopt zich in Diepenveen tot heuse cupfighter

  DIEPENVEEN – De elfde van de elfde. Opening van het carnavalsseizoen. In het tegen Deventer aan schurkende plaatsje Diepenveen was donderdagavond ergens tussen 10 en half elf ’s avonds niet zozeer de vraag wie de nieuwe Prins Carnaval wordt, maar wel wie alaaf, alaaf, aláááfff een lange neus kon maken richting tegenstander. Op sportpark de Zunnebargh vochten thuisclub v.v. Diepenveen en het bezoekende FC Ommen om een plek in de tweede ronde van de districtsbeker. Laten we eerlijk zijn, je moet wel een enorme clubfanaat zijn om vanuit de Vechtstad de ongewisse reis door het onzalige, duistere woud tussen Wesepe en Deventer te verkiezen boven de warme kachel en een Engelse clash op ESPN. De originele aanvangstijd zaterdag 17.00 uur stond de selectie van Yves Heskamp maar matig aan, dan liever de donderdagavond, aldus luidde het verzoek richting Diepenveen. Geen probleem vond de thuisclub, waar leden en supporters hun voetballiefde niet Diepenveen noemen maar DSC. De geelzwarten worden getraind door Robert Slinkman en kennen een matig start in klasse 3D Oost van het zondagvoetbal. Ook FC Ommen komt uit in 3D, maar dan in de zaterdagvariant en o ja natuurlijk, district Noord en is ook nog niet vol op kleur. Je kunt er niks mee, maar we stellen het even vast.

  Tja, welke prioriteit geef je als trainer aan een bekerwedstrijd? Zie je het als en veredelde oefenwedstrijd? Geef je jongens speeltijd die de laatste tijd voornamelijk eelt hebben zitten kweken op het zitvlak, of hou de vaste basis intact? Wat is wijsheid? Natuurlijk, die beker, het is een prijs. Je kunt een leuke tegenstander treffen. Een publiekstrekker als Rohda Raalte, die mazzel had Nieuwleusen. Het geeft bovendien de wedstrijdsecretaris in zoverre rust dat die geen oefentegenstander hoeft te zoeken en een vrijwilliger die voor twee koffiebonnen en een broodje kroket zijn vrije middag wil opofferen om 22 driftkoppen in het veld en twee onruststokers langs de lijn blazend op de fluit in het gareel wil houden. Maar goed, Diepenveen voor de beker. Het lijkt te doen. Op papier. Hoe pakte het uit in het ietwat elitaire forensendorp onder de rook van Deventer?

  Heskamp benaderde het duel bloedserieus en deed geen concessies. “Ik heb als speler ooit die beker gewonnen. Met Genemuiden. Het was een fantastische ervaring. De krenten uit de pap. Als sportman wil je elke wedstrijd winnen. Ook deze, zeker weten. Ik stel de beste elf op, of beter, het beste elftal. Natuurlijk er zijn zaken die van invloed zijn. Spelers die terugkomen van een blessure en nog niet voluit hebben kunnen trainen bijvoorbeeld. Verzin het maar, maar het in mijn ogen sterkste team komt het veld in. En ja, ik heb behoorlijk wat keus in Ommen. Bovendien kloppen meerdere jongens van onder 19 op de deur. Trainingsopkomst en inzet zijn formidabel. Alleen maar mooi toch?”
  Positief verhaal van de trainer rond half elf live vanuit Diepenveen. 3-0 winst, 0-3 op het scorebord, want het betrof een uitwedstrijd. “De score doet misschien een makkelijke wedstrijd vermoeden, maar dat was het niet. Wel een goede pot van onze kant, tegen een prima voetballende tegenstander. Een leuk en sportief duel. Hopelijk de volgende ronde thuis.” Wat is de wens? Rohda Raalte, Berkum of DETO bijvoorbeeld. Het mag van Heskamp een onsje minder. “Graag een thuiswedstrijd en die aansprekende tegenstander mag ook een of twee rondes later.”

  Op de Zunnebargh zet jeugdspeler Jorn Hekman de ploeg uit Ommen een minuutje of tien voor de thee op het goede spoor. Arbiter Van Leeuwen heeft de ontmoeting amper hervat of Martijn Deuten schiet de bewoners van het Vechtdal op rozen. Goalgetter Rik-Jan de Groot zit kort aan de teugel en lijkt zijn kers op de taart mis te lopen, maar een voetbalwedstrijd is nooit eerder afgelopen dan wanneer de scheids van dienst de ontmoeting ten einde fluit. Juist op moment dat Rein van Leeuwen dat wil doen, pikt de spits zijn goaltje mee en schiet de wedstrijd met 0-3 de boekhouding in. Het is stikdonker en dik na half elf als de cupfighters richting Ommen rijden. Of cupfighters…, cupfighters…, niet gek doen, niet in de war raken, hoe dan ook, wel door naar de tweede eliminatieronde!

  De veldacteurs, doel: Mark Bennemeer. Achter: Nick Runhart, Frank Merjenburgh, Robin Meijerink en Harm-Jan Tip. Midden: Martijn Deuten (65. Noah van Dorsten), Lars Dunnewind en Jorn Hekman. Voor: Tom Simons (83. Ramon Schuldink), Rik-Jan de Groot en Maarten Schoemaker (65. Marvin Veerman).
  Op zaterdag 20 november speelt FC Ommen uit tegen DVC Dedemsvaart. Let op: de Vechtstreekderby op sportpark de Boekweit begint om 17.00 uur.

  Foto: Trainer Yves Heskamp was uitermate tevreden met de prestatie van zijn team in Diepenveen, waar FC Ommen met 0-3 baas bleef over de thuisploeg

   

  Verslag: Willem Lampe

   

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.