Home / / Echtpaar Zwinselman-Pannen 60 jaar getrouwd

Echtpaar Zwinselman-Pannen 60 jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen woensdag 27 oktober waren Gerrit en Mientje Zwinselman zestig jaar getrouwd. Burgemeester Erica van Lente bracht ’s middags een bezoek aan het diamanten echtpaar aan de Waterinkweg in Lemelerveld.

Gerrit werd geboren in Dalmsholte ging naar de landbouwschool maar werd uiteindelijk geen boer. Vele jaren werkte hij bij loonbedrijf Roelofs, Veltmaat grondverzet en bij Bouwhuis Beerzerveld. Het echtpaar leerde elkaar kennen op de zogenaamde ‘Huwelijksmarkt’ bij de Steile Oever in Eerde, tussen Ommen en Den Ham. Iedere zondagmiddag kwam daar de jeugd uit de wijde omgeving bij elkaar. Mientje Pannen werd geboren in Oudleusen. Voor haar huwelijk werkte zij in de huishouding op de internationale school Eerde en bij, wat nu ‘Mooi Rivier’ heet, in Oudleusen. Zij was ook vele jaren gastdame in Kulturhus de Mozaiek. Het vrijwilligerswerk zit beide duidelijk in het bloed. Gerrit maar ook zijn echtgenote zijn al vele jaren actief als vrijwilliger bij de plaatselijke voetbalvereniging en ook op veel andere terreinen zoals de ijsbaan en de dahlia corso. Daarnaast zit Gerrit al ruim veertig jaar bij de plaatselijke voetbalvereniging en is momenteel ook nog driemaal in de week actief bij de onderhoudsploeg van de vereniging. Mientje zat vele jaren in het bestuur van de Plattelandsvrouwen. Vervelen doet het diamanten echtpaar zich niet, als het mooi weer is gaan ze ook nog graag met de fiets erop uit. De gezondheid van beide is nog goed te noemen. Het echtpaar heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Onlangs zijn ze tot hun grote verdriet een kleinzoon verloren, dat heeft zichtbaar diepe sporen achtergelaten. Er was afgelopen woensdag geen groot feest maar wel een gezellig etentje met de familie.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.