Home / / Echtpaar Stappenbelt-Brinkman viert zestig jarig huwelijk

Echtpaar Stappenbelt-Brinkman viert zestig jarig huwelijk

LEMELERVELD – Afgelopen week waren Gerrit Stappenbelt en Dini Brinkman zestig jaar getrouwd.

Vanwege de nieuwe coronaregels werd het bezoek van burgemeester Erica van Lente aan het diamanten echtpaar omgezet in een belafspraak. Zij gaat op een later moment als de coronaregels weer zijn versoepeld op bezoek. Het echtpaar vierde het feest samen met de buren en familie bij Reimink in Lemelerveld.

Gerrit (90) werd geboren in Lemelerveld, toen nog gemeente Ommen. Na de lagere school bezocht hij de ambachtsschool in Deventer en werkte vervolgens eerst bij een supermarkt en vervolgens bij staalconstructiebedrijf Nijl in Lemelerveld. Daarna volgde een twee jaar durende militaire uitzending naar Nieuw-Guinea. Terug van deze missie werkte hij eerst een aantal jaren bij fietsenfabriek Rollema en vervolgens begon hij in 1955 samen met zijn broer een fietsenspeciaalzaak in Lemelerveld. De zaak werd in 1965 overgenomen door zijn jongste zoon Edwin. Motorrijden, speciaal grasbaan races en uiteraard fietsen waren zijn ding. Nu nog steeds heeft Gerrit een passie voor oude fietsen. Motorrijden deed hij ruim 75 jaar, maar vorig jaar op 89-jarige leeftijd is hij daarmee gestopt. Ook was hij oprichter van de plaatselijke fietsclub.

Benzinepomp

De wieg van Dini (87) stond in Wijhe vlak bij het kasteel ‘Het Nijenhuis’. Na de lagere school ging zij naar de huishoudschool in Zwolle. Tot haar huwelijk werkte zij op een atelier in Zwolle. Na haar huwelijk zorgde zij voor het gezin en hielp haar man in de zaak. Vooral de bediening van de benzinepomp was haar ding. Zij mag graag puzzelen en ook achter de naaimachine is zij als een vis in het water; zij maakte onder meer een aantal trouwjurken. Het diamanten echtpaar heeft drie kinderen (zonen) en acht kleinkinderen. Ze wonen al ruim vijftien jaar in hun huidige woning aan de Ds. C. Keerstraat en als het aan het jubilerende echtpaar ligt, blijven zij daar nog vele jaren wonen, “want wij hebben fantastische buren”, zeggen beide.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.