Home / / Echtpaar Smit-Kogelman zestig jaar getrouwd

Echtpaar Smit-Kogelman zestig jaar getrouwd

LEMELERVELD – Afgelopen week waren Annie Kogelman en Antoon Smit zestig jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar kreeg bezoek van burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen. Zij bracht de felicitaties over namens de gehele gemeente.

Antoon werd geboren aan de Brandweg in Lemelerveld en werkte eerst thuis op de boerderij en bezocht in de avond de landbouwschool. Vervolgens werkte hij vele jaren bij de melk/zuivelfabriek in Heino. Annie groeide op in een boerderij aan de Oude Twentseweg bij Luttenberg. Ze bezocht in Raalte de huishoudschool en hielp thuis op de boerderij. Daarnaast werkte ze bij enkele gezinnen in de huishouding. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens de dansavonden in Luttenberg in het Parochiehuis. Het echtpaar kreeg zes kinderen: drie meisjes en drie jongens. Helaas verloren ze in 1993 één van hun zonen door een noodlottig auto-ongeluk. Gelukkig kregen ze hierbij veel steun van de kerk en van de kinderen. Uitzonderlijk is wel dat de kinderen allemaal in Lemelerveld wonen. Het diamanten paar heeft veertien kleinkinderen die regelmatig langskomen, op die bezoekjes verheugen beide zich altijd zeer. Het jubilerende echtpaar reisde graag en bezocht onder meer Oostenrijk, Rome, Ameland en Limburg. Ook maakten ze samen vele fietstochten. En aan hobby’s geen gebrek. Ze gaan regelmatig naar de kaartavonden in Kulturhus de Mozaïek. Antoon vooral voor het spelletje en Annie voor de gezelligheid. En ook zijn ze lid van de Jeu de Boules vereniging. Afgelopen zaterdag was er een feest bij café-restaurant Reimink in Lemeleveld.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.