Home / / Echtpaar Schat-Elmers viert haar 60 jarig huwelijk

Echtpaar Schat-Elmers viert haar 60 jarig huwelijk

NIEUWLEUSEN – Afgelopen woensdag 27 oktober vierden Douwe Schat en Hilly Elmers dat zij zestig jaar geleden elkaar het jawoord gaven.

Douwe (85) werd geboren in Leeuwarderadeel. Na de lagere school bezocht hij de ambachtsschool en de avondschool op HTS niveau. Hij werkte een viertal jaren bij een architectenbureau en solliciteerde vervolgens als bouwkundige opzichter bij de toenmalige gemeente Nieuwleusen. In 1966 begon hij een eigen architectenbureau. Ook op bestuurlijk niveau was hij zeer actief. Vele jaren was hij bestuurslid van de begrafenisvereniging en ruim veertig jaar secretaris/penningmeester van de hengelsportvereniging. Ook was hij twintig jaar bestuurslid van een landelijke project organisatie. En niet te vergeten veertig jaar lid van de vrijwillige brandweer. De wieg van Hilly ( 84) stond in Steenwijk. Aangezien Douwe, als militair gelegerd was in Steenwijk, heeft het echtpaar elkaar daar ook leren kennen. Na de lagere school bezocht Hilly de Mulo en deed vele jaren kantoorwerk. Omdat haar man een eigen bureau had, verrichte zij ook daar veel administratief werk en ook nog eens voor diverse verenigingen. Het diamanten echtpaar kreeg vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Helaas overleed één meisje al op zeer jonge leeftijd. Zij hebben vier kleinkinderen en één achterkleinkind. De gezondheid van beide is nog goed te noemen, al is er momenteel tijdelijke ondersteuning van Carinova. Het feestje werd thuis enigszins gesplitst gevierd. Burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen kwam met een grote bos bloemen namens de gemeente het diamanten echtpaar afgelopen woensdagmiddag thuis in hun mooie appartement aan het Oosteinde in Nieuwleusen, waar zij sinds 2017 wonen, feliciteren.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.