Home / / Echtpaar Hoekstra-Beekman zestig jaar getrouwd

Echtpaar Hoekstra-Beekman zestig jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week was het zestig jaar geleden dat Gosse Hoekstra en Hennie Beekman elkaar het jawoord gaven.

De wieg van Gosse stond in het Friese Rinsumageest, vlakbij Dokkum. Na de lagere school bezocht hij de mulo en de bakkersvakschool. In 1951 verhuisde het gezin naar Nieuwleusen. Met het diploma ‘bakker vakschool’ heeft hij niets gedaan, want toen hij Hennie leerde kennen gingen beide in de dames – en confectiebranche. Niet zo vreemd, want Hennie’s ouders runden het modehuis Beekman in Den Hulst. Het echtpaar zelf verhuisde in 1984 naar hun huidige woning aan de Parklaan in Nieuwleusen.
Maatschappelijk zijn beide nog zeer actief. Gosse is onder meer oprichter van de Dalfser Marskramer, actief bij de vereniging Ni’jleusen van Vrogger, medeoprichter van museum Palthehof en betrokken bij o.a. de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Ook S.V. Nieuwleusen volgt hij op de voet want twee kleinzoons acteren in het eerste team.

Modevakschool

Hennie werd geboren in de Kerkenhoek in Nieuwleusen en werd al op zeer jonge leeftijd, zestien jaar, betrokken bij de modezaak van haar ouders. Zij volgde bij de modevakschool de opleiding voor costumière en handwerken en diverse cursussen als naaister. Zij gaf vele jaren, één middag in de week les op diverse scholen in Nieuwleusen. Naast de werkzaamheden in de winkel maakte zij ook veel trouwjurken. “In een bepaalde tijd emigreerden een groot aantal mensen uit Staphorst naar onder andere Canada”, weet Hennie zich te herinneren. “De klederdracht ging niet mee en aan mij werd verzocht om passende kleding te naaien om mee te nemen.”
Ook Hennie is zeer actief in het vrijwilligerswerk. Zij verzorgt de kerkradio: “Disjockey van Psalmen”, zegt ze met een lach en is bezoekdame namens de kerk (PKN) voor bejaarden. Het echtpaar heeft drie kinderen: een meisje en twee zoons die alle drie in Nieuwleusen wonen. Zij komen, evenals hun zeven kleinkinderen regelmatig op bezoek.
Het feestje werd met buren en familie gevierd bij theehuis ‘De Agnietenberg’ in Zwolle. Vanwege de nieuwe coronaregels werd het bezoek van burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen omgezet in een belafspraak. Zij gaat op een later moment, als de coronaregels weer zijn versoepeld, alsnog een keer op bezoek.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.