Home / / Documentaire ‘Het DNA van Oudleusen’ op Vechtdal TV

Documentaire ‘Het DNA van Oudleusen’ op Vechtdal TV

OUDLEUSEN – Komend weekend is de documentaire ‘Het DNA van Oudleusen’ te zien op Vechtdal TV. Op zaterdag 27 november om 16.00, 18.00 en 20.00 uur. En op zondag 28 november om 13.00, 15.00, 17.00 en om 19.00 uur.

Twee jaar lang is er gewerkt aan het project ‘Het DNA van Oudleusen’, onderdeel van ‘Het DNA van Dalfsen’. De film over de agrarische geschiedenis van Oudleusen is gemaakt door Café Noir, het bedrijf van Oudleusenaar Frank Hogenkamp. Met het project het DNA van Dalfsen wil het gemeentebestuur van Dalfsen de rijke geschiedenis meer zichtbaar maken. De uitvoering werd toevertrouwd aan de Historische Kring Dalfsen. De werkgroep Oudleusen van de Historische Kring leverde een drietal bijdragen, waarvan deze film de afsluiting vormde. In vijf delen komt de agrarische geschiedenis in beeld, naar ideeën van de werkgroep vertolkt door ‘heel Oudleusen’. Vanaf de tijd van de Trechterbekers tot het heden, van in beestenvellen gehulde jagers tot de mensen van nu, allen Oudleusenaren. In overleg met de maker, zendt Vechtdal TV deze film van circa 45 minuten uit.

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.