Home / / Cursus Digisterker in de bibliotheek

Cursus Digisterker in de bibliotheek

OMMEN – Op vier dinsdagochtenden wordt de cursus Digisterker verzorgd in de bibliotheek in Ommen. Het is belangrijk dat de deelnemers al enigszins kennis hebben van het werken met een computer.

Kinderopvangtoeslag aanvragen, een nieuw rijbewijs, of iets regelen met de ziektekostenverzekering, gebeurt tegenwoordig allemaal via internet. Deelnemers van deze cursus leren zoeken naar informatie over overheidsdiensten en hoe je met deze diensten werkt. Bijvoorbeeld: wat moet je doen om online een identiteitsbewijs aan te vragen? En wat weet de overheid over je, zoals de opbouw van je AOW?

DigiD

Voor al dit soort zaken is het gebruik van de DigiD noodzakelijk. Hiermee krijg je persoonlijk toegang tot jouw gegevens op de websites van al die overheidsdiensten. Heb je nog geen DigiD? In de cursus wordt geholpen deze aan te vragen. Ga voor meer informatie naar de balie in de bibliotheek in Ommen of kijk op

www.bibliotheeksalland.nl/digisterker

Lees ook

Hilbert Moerman wederom lijsttrekker van PvdA Ommen

OMMEN – PvdA Ommen heeft besloten om, na een jarenlange samenwerking met de afdeling Hardenberg, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.