Home / / CBS Het Koloriet aan de slag met 10-14 onderwijs

CBS Het Koloriet aan de slag met 10-14 onderwijs

(Advertorial)

OMMEN – “Vanuit de medezeggenschapsraad van Het Koloriet zijn we trots op de blik die de school naar buiten heeft om voor de kinderen zo goed mogelijk onderwijs te realiseren”, zeggen de leden van de MR. “De basisschool pakt veel verschillende thema’s op en er zijn diverse samenwerkingen met andere scholen en partijen.”

Zo is CBS Het Koloriet, net als CBS De Kardoen samen met het Vechtdal College aan de slag met 10 -14 onderwijs: een vorm van samenwerken, waarbij de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs op een vloeiende manier wordt vormgegeven. “De varia-groep is eveneens een voorbeeld van samenwerking om de ontwikkeling van het kind zo veel mogelijk te stimuleren. Voor deze groep kinderen staat ‘leren door doen’ centraal”, legt de MR uit.

Preventief

Daarnaast wordt er voor de kinderen met een grote ondersteuningsbehoefte preventief samengewerkt met SBO Johan Seckel. Dankzij deze samenwerking wordt al op jonge leeftijd gekeken welke vorm van onderwijs nodig is en op welke plek het kind het meest tot zijn recht komt. De MR: “Dat kan ook een tussenvorm zijn, zodat het kind en ook de ouders kunnen ervaren wat goed past. Het is voor CBS Het Koloriet dan ook meer dan logisch om in de zorgstructuren samen te werken: ‘Hoe kunnen we samen met andere zorgpartijen kijken wat een kind nodig heeft, om zoveel mogelijk ontwikkeling te realiseren.’ Daarnaast neemt het docententeam van CBS Het Koloriet stagiaires in het team op. Niet alleen van de PABO, maar ook onderwijsassistenten en jongeren die nog op het Vechtdal College zitten en misschien willen gaan werken in het onderwijs.”

Trots

De waardering voor deze vorm van samenwerken wordt ook gezien door Hogeschool Windesheim en het Vechtdal College. Ze zijn blij met de positieve samenwerkende insteek van CBS Het Koloriet. De MR: “We zijn trots dat het docententeam van CBS Het Koloriet in het belang van de kinderen, continue de samenwerking met partners opzoekt en verduurzaamt.”

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.