Home / / Boegbeelden voor de Ommer Vechtzomp: schippers en verhalenvertellers gezocht

Boegbeelden voor de Ommer Vechtzomp: schippers en verhalenvertellers gezocht

OMMEN – Het bestuur van de Ommer Vechtzomp is op zoek naar schippers en verhalenvertellers. Vanaf volgend voorjaar gaan er op een tocht, in verband met de veiligheid – naast maximaal 24 passagiers – ook twee of drie bemanningsleden mee.

De schippers die worden gezocht zijn (eind)verantwoordelijk voor de bemanning en de passagiers. Begin 2022 start de opleiding van Vaarschool Vaarwijs (Kampen) en Excello Opleiding & Training (Ommen). Daarnaast is het noodzakelijk het theorie-examen bij het CBR af te leggen. De cursus is gratis en de examenkosten worden vergoed na het behalen van het vaarbewijs. Ook belangrijk is dat belangstellenden fit zijn en een gezondheidsverklaring overleggen.

Gids

Goede vertellers zijn eveneens welkom te reageren. Mensen die boeiend kunnen vertellen, kunnen aanmonsteren bij de Vechtzomp als gids. Gedurende de vaartochten vertelt de gids over de geschiedenis van de zomp, de Vecht en de omgeving. Daarnaast helpt de gids, de schipper bij het op- en aftuigen van de zomp. Ook hiervoor is een beetje fit van ‘lijf en leden’ handig. Geïnteresseerden die minimaal één dag per twee weken of een halve dag per week beschikbaar zijn tijdens de periode van april t/m oktober, kunnen zich aanmelden via: mail info@ommervechtzomp.nl of een briefje sturen naar St. Vechtzomp Ommen, Van Reeuwijkstraat 42, 7731EH Ommen (graag met vermelding ‘schipper’ of ‘gids’ en een telefoonnummer).

Lees ook

Het Boek van de Week

Lenni is ziek, ernstig ziek. Ze ligt in het ziekenhuis in Glasgow op de afdeling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.