Home / / Bewoner Saxenburgh ’t Vlierhuis vindt baan in ‘t Winkeltie

Bewoner Saxenburgh ’t Vlierhuis vindt baan in ‘t Winkeltie

OMMEN – Sinds enkele weken is in Saxenburgh ’t Vlierhuis een winkeltje – ’t Winkeltie – geopend in dit woonzorgcentrum in Ommen. Cliënten en bezoekers kunnen in de smaakvol ingerichte ruimte een bloemetje, wat lekkers bij de koffie, een broodje of toiletspulletjes kopen. Het doen van boodschappen appelleert aan het thuisgevoel voor bewoners en draagt bij aan het houden van eigen regie. ‘t Winkeltie is zeven dagdelen per week geopend en wordt gerund door vrijwilligers. Deze vrijwilligers op hun beurt, krijgen hulp van bewoners. En dat valt duidelijk in de smaak. Vol trots verklaarde een bewoner, toen zij terugkwam op de afdeling met een briefje waarop haar ‘dienstrooster’ stond: “Ik heb een baan!” Hoe mooi is het, om bewoners op deze manier een goed gevoel te bezorgen en bovendien iets om naar uit te kijken.

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.