Home / / Bernard Booijink 60 jaar koorzanger

Bernard Booijink 60 jaar koorzanger

DALFSEN – Zaterdagavond 20 november werd aan Bernard Booijink van het RK Herenkoor Cyriacus, de in 2019 aan hem toegekende onderscheiding voor 60-jaar koorlidmaatschap uitgereikt. Door verblijf in het buitenland en corona was de uitreiking uitgesteld.

Aan het eind van de dienst ontving Bernard, uit handen van voorganger pastor Butti, de ingelijste oorkonde namens de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging van het Aartsbisdom Utrecht. De bij deze onderscheiding behorende gouden jaarspeld-60 met het draaginsigne werd, na overhandig door de pastor, i.v.m. de vereiste corona-afstand, door Bernards vrouw Mariet opgespeld.

ABBA Vader

In een korte toespraak van koorvoorzitter Wim Dierkx werd Bernard, afkomstig uit een Broeklands koorzangersgeslacht, niet alleen geprezen om zijn decennialange tenorstem, maar ook voor zijn andere activiteiten binnen en rond het herenkoor en zijn maatschappelijke betrokkenheid binnen de Dalfser gemeenschap. In de inmiddels ruim 60 jaren koorlidmaatschap zong Bernard mee in vele honderden rouw- en trouwdiensten en duizenden reguliere weekenddiensten. Het herenkoor, onder de muzikale leiding van dirigent Magdalena Jarczyk, inclusief de jubilaris verzorgde zaterdagavond de vocale omlijsting van de dienst. Als verrassing voor vader Bernard zong dochter Miranda, samen met de dirigent, het door Bernard geliefde lied ABBA Vader.
In verband de aangescherpte coronamaatregelen vond de traditionele bijeenkomst met koorleden en partners in het parochiehuis, ter gelegenheid van de jaarlijkse viering van St. Cecilia, patrones van de kerkmuziek, helaas geen doorgang.

Foto: Geert Bistervels

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.