Home / / Als een tornado wervelt Hengelo over V.V. Vilsteren

Als een tornado wervelt Hengelo over V.V. Vilsteren

VILSTEREN – Ook de Molenesch vormde geen uitzondering op de regel. Ook hier geldt de symboolpolitiek. Tot 4 december geen publiek welkom, aldus luidt het regeringsbesluit. Alles op een hoop, geen verschil tussen 50.000 man in de Kuip of 50 verspreid langs lijn in de kelderklasse der amateurs. Je hebt niet echt het idee dat je speelt met je leven, of dat van anderen als je voetbal gaat kijken op de kunstmat van Vilsteren. Maar goed, de elf van Runherd moesten het doen zonder de steun van ‘de twaalfde man’. Dat fenomeen geeft de ploeg nog wel es vleugels als oostwaarts koers gezet wordt richting kantine en vijandelijk doel. De tragiek van Vilsteren is dit seizoen de sluitpost. Niet die van de begroting, maar van de bemensing bij de Eerste Macht. Wie bij Vilsteren plaats neemt onder de lat, kan de andere morgen niet, of slechts met pijn en moeite naar het werk. Of de duvel ermee speelt. Trainer Dik Runherd ziet zich genoodzaakt per week een andere veldspeler de handschoenen toe te werpen. Het is behelpen sinds eerste doelman Nick Hendriks tegen Mariënheem zijn achillespees afscheurde. Tegen HVV Hengelo mocht Rowi Hollegien Stijn Niens aflossen en een poging wagen de ambitieuze runner-up van 5A van scoren te houden.
Missie mislukt. Geen houden aan. Als een witte tornado wervelden de Tukkers over de thuisploeg. Hengelo heeft plannen en pakt het serieus op. Op een verder doodstille Molenesch klonk pal voor de aftrap vanuit kleedkamer 3 een bulderende trainer Hilbert van Gils. “We pakken het hier vanaf minuut een serieus op. Vol gas. Is het 3-0, dan ga je voor 6-0 en is het 6-0, dan ga je voor 8-0.” De trainer van HVV Hengelo was kennelijk overtuigd dat de drie punten meegingen naar Twente. Het was geen bluf of overmoed, zo werd al snel duidelijk. Routinier Jan Peters verlengde na een kwartier spelen met z’n bolletje een vrije trap tot over de grabbelende handen van gelegenheidsdoelman Hollegien. Het was en bleef eenrichtingsverkeer richting Hollegien. Vilsteren kreeg nog geen teen aan de trapper. Kon niet goedgaan en dat deed het ook niet. Bryan Schildkamp, volgens insiders ‘de giraffe’ had aan een piepklein gaatje genoeg voor 0-2 en ook bij de 0-3 van Henkie Tel ging de invaller-doelman van Vilsteren niet vrijuit. Bovendien is het goed dat het bijna pakjesavond is. Het cadeau voor Hollegien laat zich raden, nieuwe kicksen, de huidige met tape opgelapte sloffen gaan niet lang meer mee. Dit terzijde. Op slap van rust doet Schildkamp Vilsteren nog meer pijn. 0-4. Terecht? Ja! Er is niks mis met sportiviteit, maar de thuisploeg komt overdreven gastvrij, blue en timide voor de dag. Als je bijna alle persoonlijke duels verliest, verlies je in 99 van de honderd gevallen ook de wedstrijd. Zo ook nu. Komt op boys, zonder strijd geen overwinning! Als Peters pal na de thee de 0-5 in het mandje legt volgt een overdreven aandoende wilde run over het veld. En zóóó, werd me die eventjes doodgeknuffeld aan de kant. Het blijkt doelpunt nummer 200 van de geslepen ouwe vos. Petje af. Daar kan ‘opa Jan’ later vast spannend over verhalen tegenover zijn kleinkinderen. Nog binnen het uur laat Davey Tel de onfortuinlijke Hollegien voor de zesde keer de trieste gang naar het net maken. Een catastrofe dreigt, maar Vilsteren houdt het verder droog en weet zelfs via een afstandsschot van Jelle Niens de eer te redden. Eindstand: 1-6. Snel vergeten.
Runherd zette zijn puzzel van elf stukken als volgt ineen: Rowi Hollegien, Lars Kampman, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee, Stijn Niens (78. Rens Noordman), Jelle Niens (aanvoerder), Sven Koggel, Wouter Mars, Jari Vlierman (58. Koen Kortstee) en Raymon Bloo (78. Chiel Kamphuis).
Stand 5A Oost zondag: Manderveen 7-17, DTC ’07 7-16, Hengelo 6-13, FC het Centrum 6-12, TVV 6-10, Bentelo 5-7 (13-7), Haaksbergen 5-7 (14-15), Vilsteren 7-4, Langeveen 5-3, Vosta 6-2 en Marienheem 6-1.
Zondag speelt Vilsteren uit tegen Bentelo. Ook hier gelden de landelijke coronamaatregelen. De ontmoeting wordt zonder publiek afgewerkt. Aftrap 14.00 uur.

Foto: typerend voor de wedstrijd. Hengelo heeft koers gezet richting het doel van Vilsteren. Keeper Hollegien had het razend druk deze middag.

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.