Home / / Accordeon-Harmonica dag goed bezocht in Oudleusen

Accordeon-Harmonica dag goed bezocht in Oudleusen

OUDLEUSEN – In totaal circa 40 spelers waren, zondag 31 oktober met hun geliefde instrument, naar Zalencentrum Mansier in Oudleusen gekomen om gezamenlijk te spelen en te genieten van hun favoriete muziek.

De Accordeon en Harmonica muziekliefhebbers speelden vele bekende oude liedjes. “Het is al weer twee jaar geleden dat wij dit konden organiseren”, zegt organisator Gini Groenwegen uit Almelo. “Dikwijls speelt men alleen thuis, maar het is vooral ook leuk om eens samen te spelen. Ruim zeventien jaar geleden zijn we begonnen met dit soort evenementen. Wij spelen, als het mogelijk is, driemaal in de gemeente Dalfsen: In Het Roode Hert, ‘t Witte Peerd in Nieuwleusen en hier in zalencentrum Mansier. En we doen optredens in onder andere Lieveren in Groningen en in Zwiggelte bij Westerbork Drenthe. Het aantal deelnemers blijft in zijn algemeenheid redelijk stabiel. Wel jammer dat er weinig jeugd geïnteresseerd is in dit instrument en deze muziek, ons repertoire is echt wel uitgebreid. Wij proberen iets leuks neer te zetten voor het gehele gezin.”

Gezamenlijk optreden

De opening en sluiting van deze harmonicadag was een gezamenlijk optreden. Naast accordeons en harmonica’s waren er ook muzikanten met mondharmonica’s en stelers van de partij. Andere instrumenten als saxofoon, klarinet, bas en gitaar waren eveneens welkom, op voorwaarde dat er live gespeeld werd. “Als er een stekker aan zit, dan trekken we die er uit”, zegt Gini lachend. Iedere muzikant had de keus om in verschillende zalen te spelen. De gehele dag waren er doorlopend optredens. Steevast horen ook de heer en mevrouw Beenen uit Dalfsen tot de toehoorders. “Wij vinden dit mooie luistermuziek. Bij optredens in de gemeente Dalfsen zijn we inderdaad altijd van de partij. Gezellig een kop koffie erbij en genieten van deze muziek”, is de reactie van beide. De dag begon om 11.00 met een grootse opening met alle aanwezige spelers en de afsluiting was rond 16.30 uur. Naast de vele partners van de spelers waren er vele luisteraars. “Zolang de spelers en luisteraars het leuk blijven vinden, blijven wij dit organiseren”, besluit Gini.

Bij de inloopdag van de vijfde Accordeon-en Harmonica dag in Zalencentrum Mansier in Oudleusen genoten vele toeschouwers van de muziek en van het enthousiasme van de spelers van deze prachtige instrumenten

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Nieuw in Ommen: ontmoetingscentrum voor mensen met (lichte) geheugenproblemen

OMMEN – Op maandag 7 februari vindt de opening plaats van een nieuw ontmoetingscentrum in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.