Home / / Voetbal regio Dalfsen
.

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de komende weken uit gaat zien. Door de vernieuwde aangescherpte maatregelen van het demissionaire kabinet is het de clubs niet toegestaan om door de week, na 17.00 uur te trainen.

ASC’62 geeft wedstrijd in zeven minuten weg

ASC’62 speelde thuis tegen Den Ham en verloor met 1-5. De wedstrijd werd vlak na de hervatting binnen zeven minuten volledig weg gegeven door drie doelpunten op rij voor de bezoekers. In de eerste helft was er feitelijk geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Wel kwam het vijf minuten voor rust op een 0-1 achterstand door een vlijmscherpe counter maar drie minuten erna was het alweer gelijk door een goede goal van Ernst van Zanten. Ruststand 1-1. Maar onmiddellijk na de hervatting ging het helemaal mis voor de thuisploeg. Den Ham wist uit messcherpe counter binnen zeven minuten driemaal te scoren. Doelpuntenmakers waren Thomas Remmink, Luuk Kuipers en opnieuw Remmink. ASC’62 liep hierbij volledig in het mes en had geen antwoord op de snelle counters van de bezoekers. Bij de stand van 1- 4 was de wedstrijd gelopen. Dat de bezoekers twintig minuten voor tijd met een afstandsschot, met een wippertje, opnieuw keeper Thom Scherpenkate bij de eerste paal verraste was voor de statistieken. Eindstand 1-5. Het is duidelijk: ASC’62 mist de geblesseerde Matthijs van Gelder in de spits en als routinier Chiel Pasman ook nog eens uit vorm is blijkt dat de aanval van de Dalfsenaren wel zeer povertjes is. ASC’62 staat derde van onderen op de ranglijst met wel één wedstrijd minder gespeeld. Voor komende zaterdag staat voor ASC’62 de uitwedstrijd om 14.30 uur tegen Hulzense Boys op het programma. Het is even afwachten wat de KNVB besluit m.b.t. het vastgestelde programma voor de komende weken.

SV Dalfsen verliest met een te groot cijfer

Dalfsen speelde uit op sportpark De Grote Moat in Tubbergen tegen TVC’21 en verloor met 5-0. De Tukkers namen vanaf het begin het initiatief en Dalfsen stond het eerste half uur behoorlijk onder druk. Maar verder dan een bal op de paal kwam de thuisploeg niet en hierna nam Dalfsen het stokje over. Ook de aanvallen van Dalfsen resulteerden niet in een doelpunt en dus werd er met 0-0 gerust. TVC’28 pakte na de hervatting de draad weer op maar doelpunten vielen er in het eerste kwartier niet. In één van de uitbraken van Dalfsen kon bij een overtreding in de zestien een strafschop gegeven worden, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee en even later (54e minuut) leidde een soortgelijke actie in de zestien van Dalfsen wel tot een strafschop voor TVC’28. De penalty werd vakkundig binnengeschoten waarna de thuisploeg het spel verder naar zicht toe trok. Uit een corner werd vervolgens de 2-0 binnengekopt (68e minuut) en tien minuten later lag de 3-0 al achter doelman Knol. Dalfsen probeerde nog van alles maar verder dan een schot van Joren Rietman en een bal die van de doellijn werd gehaald kwam men niet. TVC’28 had er belang bij om het doelsaldo op te vijzelen en nam geen gas terug. De Dalfsenaren hadden bij deze stand enigszins de moed opgegeven wat leidde in de 85e en de 89e minuut tot een doelpunt. Eindstand 5-0. Een ietwat geflatteerd maar gezien de wedstrijd wel een terechte winnaar.

Wederom overwinning voor Hoonhorst

Na de ruime overwinning van vorige week moest Hoonhorst thuis aantreden tegen Nieuw Heeten. Een tegenstander die niet sterk begonnen is aan de competitie, weinig goals tegen kreeg en weinig scoorde. De winst van vorige week moest vertrouwen gegeven hebben voor het team van Patrick Wijsman. De intentie voor Hoonhorst, opbouwen van achteruit, kon na een eerste gegeven kans voor Nieuw Heeten na vier minuten al overboord worden gegooid. Het nieuwe devies moet zijn geweest: voetballen waar mogelijk en anders toch maar eerder een linie overslaan. Dat werd voorin snel opgepikt. Joey Kroes werd op links vrijgespeeld en kon na zes minuten een perfecte voorzet afgeven op Tijmen Bovenmars die de bal eenvoudig kon binnentikken (1-0). Vervolgens was het een eerste helft met een hoog tempo van beide kanten waardoor er mede door de moeilijke omstandigheden veel balverlies was. Nieuw Heeten kreeg na een klein halfuurtje tot driemaal toe een corner waarbij de wet drie is scheepsrecht opging (1-1). Daarna was het voetballend Hoonhorst wat de wedstrijd naar haar hand zette ondanks dat Nieuw Heeten nog een paar keer dreigend mocht zijn. Tom Dijkslag zette na een mooie combinatie over links hard voor en Sten Kleinherenbrink gleed de bal net voorlangs. Voor rust werd Nieuw Heeten gevaarlijk door een foute breedtepass in de verdediging die vakkundig door de sterk spelende Roy Diepman werd onderschept. Ruststand 1-1. Hoonhorst kwam sterk uit de kleedkamer alhoewel Nieuw Heeten nog één keer oog in oog kwam met keeper Mike Damman, hij bleef staan, keek naar de bal en hield tegen. De wedstrijd had binnen twintig minuten na de hervatting allang gespeeld kunnen zijn. De grootste kans was voor Bovenmars waarbij zijn hard schot eerst gepareerd werd en de rebound van Bovenmars ketste hard op de paal. De blijdschap bij Hoonhorst was dan ook groot toen in de 70e minuut een indraaiende corner van Dion Diepman door Kroes bij de eerste paal werd binnengekopt (2-1). Nieuw Heeten werd niet meer gevaarlijk en Hoonhorst boekte een zeer terechte overwinning. Eindstand 2-1.

Verdiend punt voor Lemelerveld

Lemelerveld speelde uit tegen SDC’12 in Denekamp met 2-2 gelijk. De gelijkmaker kwam vlak voor tijd tot stand. Lemelerveld staat nu op een achtste plek op de ranglijst en mag duidelijk naar boven kijken in plaats van naar de onderste plekken. In de wedstrijd tegen SDC’21 kwam de ploeg van Kelvin Bonhof na een kwartier op voorsprong door een doelpunt van Stan Reimink. Na een kwartier werd de stand weer gelijk getrokken door een goede goal van Lars Kosters. Ruststand 1-1. Na de hervatting kon het kwartje beide kanten op vallen. Beide ploegen kregen kansen om op voorsprong te komen. Het was Stef van der Velden die de thuisploeg in de 58e minuut naar deze voorsprong schoot. Lemelerveld gaf zich niet gewonnen en het was Stijn Kogelman die vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker binnen schoot. Eindstand 2-2. Zondag staat voor Lemelerveld de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper RKSV NEO uit Borne op het programma.

S.V. Nieuwleusen wint overtuigend van Hollandscheveld

Opnieuw zonder de trouwe supporters speelde s.v. Nieuwleusen afgelopen zaterdag thuis tegen middenmoter v.v. Hollandscheveld. Na negentig minuten was het krachtsverschil duidelijk, Nieuwleusen won overtuigend met 5-1. Vanwege de hevige regenval was het hoofdveld onbespeelbaar geworden en moest er worden uitgeweken naar het “Herman van den Berg” kunstgras veld. Nieuwleusen begon goed aan de wedstrijd en opende in de dertiende minuut de score. Na goed voorbereidend werk van Thomas Koobs, schoot Randy Vink de bal onberispelijk achter doelman Vos. Lang kon Nieuwleusen niet genieten van de voorsprong want na een kwartier spelen was het Merlijn Odink, die uit een corner, de gelijkmaker binnenkopte (1-1). De thuisploeg ging opnieuw opzoek naar de voorsprong en die kwam er ook in de dertigste minuut. Na een mooie actie van Thomas Koobs die vier man het bos in stuurde was het Mark de Weerd die binnenschoot. Ruststand 2-1. Na de hervatting een gelijk spelbeeld. Nieuwleusen was heer en meester op het veld en gaf eigenlijk niets meer weg. In de 55e en 56e minuut werd de voorsprong verder uitgebouwd door goals van Bas Evenboer en Vink. Ook het slotakkoord was van Vink die na een prachtige steekpass van Ruben Brinkman, doelman Vos wederom kansloos liet. Eindstand 5-1. Indien de nieuwe coronamaatregelen het toelaten speelt Nieuwleusen komende zaterdag om 14.30 uur uit tegen BSVV in Bovensmilde.

USV sterkste in slijtageslag met Dwingeloo (2-3)

USV had bij Dwingeloo een uur lang de zaken prima voor elkaar. Maar zag in een slotfase vol hectiek de riante voorsprong bijna verdampen. Al na acht minuten kwam USV op voorsprong. Max Schaeffer bereikte Thijmen Stegeman, die met een heerlijke lob de bal over de graaiende handschoenen van Erwin Hof in de verre hoek tilde. USV zette direct aan om de trage verdediging van de thuisploeg nogmaals te verrassen. Dwingeloo deed in die fase nauwelijks wat terug, maar had in de 23e minuut alle reden tot klagen. Bas Chierandjoe kwam ermee weg toen hij bij een counter aan het shirt van een doorgebroken aanvaller hing. Dwingeloo leek net bezig met een opleving toen USV in de 35e minuut de voorsprong verdubbelde. Dat was vooral de verdienste van Swen Meesters. De linksback rukte op, bleef goed kijken en vond de voet van Dennis van der Veen (0-2). Met Julian Brinkman voor Wouter Smudde had USV na de hervatting een droomstart. De actieve Schaeffer kreeg ruimte voor een voorzet en de kersverse invaller knikte van dichtbij raak (0-3). Precies na een uur glibberden Ruben Scholten en Dwingeloo aanvaller Sander Nijstad het strafschopgebied binnen. Arbiter Langenberg zag een penalty in de glijpartij van beiden en de Dwingeloo captain verkleinde zelf de achterstand (1-3). Een minuut later kwam Dwingeloo met geel goed weg na een charge op dezelfde Scholten. De emoties liepen verder op toen USV middenvelder Scholten in de 65e minuut wel rood kreeg na een stevig duel. Met een man meer ging de thuisclub op jacht naar de aansluiting. Die kwam er in de 78e minuut. Opnieuw kreeg Dwingeloo een strafschop. Wel heel makkelijk gegeven vond USV. Nijstad trok zich niks aan van alle protesten. Na een prachtige panenka stond het 2-3. De slotfase werd een slijtageslag met veel opwinding en binnenbrandjes. Dwingeloo gooide alles naar voren om de gelijkmaker te forceren. Maar USV gaf geen krimp meer en stapte als overwinnaar uit de zwaar bespeelbare arena. Eindstand 2-3. Volgens het programma speelt USV komende zondag om 14.00 uur thuis tegen Ruinen. Maar gezien de nieuwste corona-maatregelen zou het vanaf nu ook zomaar (vervroegde) winterstop kunnen zijn.

Foto’s: spelmomenten uit de wedstrijd op sportpark Gerner van ASC’62 tegen Den Ham

Verslag/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.