Home / / Voetbal regio Ommen

Voetbal regio Ommen

KOEKANGE – Halverwege het binnenpad dat van Balkbrug naar Havelte kronkelt, ligt Koekange. En net als ieder zichzelf respecterend dorp in Nederland, wordt ook hier gevoetbald. De lokale voetbalclub heet Vitesse ’63 en acteert in een kakelbont tenue; rood, geel en zwart. De vereniging telt drie seniorenteams en daarmee is de keus voor hoofdtrainer Klaas Mijnheer beperkt. De kracht zit ‘m waarschijnlijk in de beperking, want het elitekorps van Mijnheer herbergt zeker kwaliteit. Een week eerder werd het superambitieuze Klazienaveen met 4-3 van de mat gejaagd in een naar het schijnt bloedstollend gevecht, waarin karakter en inzet de basis vormden voor de niet verwachte driepunter. FC Ommen stelde teleur in de eerste competitiepresentatie voor eigen publiek. De ‘zwarte brigade’ van Heskamp gaf in blessuretijd een op zich al magere 1-1 weg tegen het stugge, onverzettelijke Lutten. Zeker, de FC was voetballend de betere, net als tegen Avereest, maar met een schamel puntje op het conto moet je je toch afvragen waar het in hemelsnaam mis gaat en wat er aan schort. Ligt het aan de inzet, is het kwaliteit, vorm, de opstelling, de afstemming, de afwerking, de concentratie, de zenuwen, domme pech, of een cocktail van dit alles? Een prangend vraagstuk voor Heskamp en zijn staf. Wat de toeschouwers opviel tegen Lutten was het euvel dat tegenwoordig modieus wordt omschreven met de term ‘harde voeten’. Passes waarin elk gevoel ontbreekt en als de controle over het speeltuig ook niet optimaal is en de bal na 2, 3 of hooguit 4 stations ingeleverd wordt, ja, dan wordt het een lastig verhaal. Maar misschien is de verwachting van het voetbalpubliek uit de Vechtstad te hoog gespannen. Kijken wat het wordt in Koe-kan-géé. Kom, vergeet de afgelopen weken en probeer er gewoon een lekkere wedstrijd van te maken.

Weer niet. Heskamp maakte de vergelijking met de wedstrijd Litouwen-Nederland. “We zijn het meest in balbezit en even weinig weg. Na iets meer dan een kwartier schieten ze een vrije trap fantastisch binnen. Daarna houden ze het compact achterin en loeren op de counter. Het is een ram naar voren en draven maar. Dan is het aan ons om daar doorheen te voetballen. Is niet gelukt. Het is een fysiek sterke ploeg. Maar goed, we moeten naar onszelf kijken. Het was niet overtuigend genoeg vandaag.”
De doelman van Vitesse ’63 luistert naar de naam Thomas Keizer en doet zijn achternaam alle eer aan. Hij weigert te capituleren en omdat Sander van Dijk na iets meer dan een kwartier een vrije trap even genadeloos als geniaal binnen poeiert blijft het bij de kleinst mogelijk zege voor de thuisclub, 1-0.
Stand 3D Noord: ZZVV 3-9 (12-3), Nieuwleusen 3-9 (9-1), Lutten 3-7 (5-1), Hollandscheveld 3-7 (5-2), Hoogeveen 3-6 (12-4), Vitesse ’63 3-6 (5-8), Dedemsvaart 3-3 (7-5), Klazienaveen 3-3 (7-9), Avereest 3-2 (4-6), BSVV 3-2 (2-5), SVN ’69 3-2 (2-8), FC Ommen 3-1 (2-4), CSVC 3-1 (2-10) en Fit Boys 3-0.
Zaterdag ontvangt FC Ommen het Coevordense CSVC. Op Westbroek klinkt het eerste fluitsignaal om 14.30 uur.

(Archief)foto: Een fantastische vrije trap van Sander van Dijk was doelman Stefan Kortman te machtig

LEMELE – Sportclub Lemele ontving Juventa ’12. De club uit Wierden is ontstaan nadat in het voor hen gedenkwaardige jaar 2012 de verenigingen SV Omhoog en WVV Wierden besloten de handen ineen te slaan en als club gezamenlijk verder te gaan onder de naam Juventa ’12. Anno 2021 vindt het gezelschap van trainer Gerard Kocks zichzelf terug in kelder van het amateurvoetbal, de vierde klasse en dat is natuurlijk niet wat de fusieleiders voor ogen hadden na de eenwording, maar het is wel de ontluisterende realiteit. Voor de thuisclub is het prille seizoen allesbehalve een feest. Zeker, met Achilles ’12, ATC ’65 en nu dus Juventa ’12 werd een loodzware opening van de jaargang 2021-2022 verwacht. Die calculatie kwam uit in de eerste twee duels. Lemele staat nog op de nul en doelman Weelink maakte al elf keer de door hem zo vervloekte gang naar het net. Het zit de juist gestarte trainer Patrick Speetjens niet mee. De ziekenboeg is overvol. Veel blessures van ervaren en dragende krachten als Warmelink, Van Leusen, Schoenmaker, Dijk en Woudsma betekenen dat hij moet improviseren en jonge spelers snel, misschien wel te snel, maar noodgedwongen moet inpassen. Geen lekkere competitiestart dus voor de club uit het bergdorp. Gingen de personele malheur het team van Speetjes tegen het ambitieuze Juventa ’12 opnieuw opbreken, of ging Lemele eindelijk van de gehate nul af?

De pechduivel is nog niet klaar op Zandeinde. Deze keer was Bram van Bessen slachtoffer. Met de rust in aantocht ging de nummer drie van de thuisclub plots naar de kunstmat. Grimas op het gezicht, kous naar beneden en strompel, strompel richting dug-out. Op naar de overvolle ziekenboeg. Kan er ook nog wel bij. Als je toch in de hoek zit waar de klappen vallen. En het was zo jammer. De ervaren Van Bessen had als leider en organisator achterin de zaken prima voor elkaar. De elf van Speetjens gaven niet veel weg. Goed, het scorebord verklapte 0-1, maar dat was niet onoverkomelijk. Wel een beauty trouwens. Een crosspass van Paul van Hulst werd in de loop aangenomen en gecontroleerd en vol op de pantoffel genomen door Senna Silva van de Veen. Dat was na iets meer dan een half uurtje ballen, waarin de bezoekers uit Wierden absoluut het betere van het spel hadden, maar Lemele er een paar keer gevaarlijk uitbrak. Met iets meer fortuin had Yoran Bakhuis de thuissupporters in euforie kunnen storten. En ja, dat het een moeilijk middag ging worden was ook duidelijk. Een jong, fris ploegie, dat Juventa. Maar met de 0-1 op het bord was het lang hopen op dat ene moment van geluk. Dat ene mazzelmoment, dat helaas uitbleef. Laatste kwartier. Iets meer risico misschien. Je ziet vaak dat dit averechts werkt, maar ja, je moet wat. Passer Van Hulst ontvangt de bal op rechts en geeft scherp voor, waar wederom Van de Veen van profiteert. 0-2, wedstrijd gespeeld. De rode lantaarn, door iedereen verfoeit, blijft in handen van sportclub Lemele. Geen lichtpuntjes? Toch wel! Het spel van Thijs Pouw. Een tiener met rust en overzicht in zijn spel. Weggeplukt bij onder 19 maakte hij het vertrouwen dat Speetjens hem gaf volledig waar. Een prima debuut en zonder gemekker en gezeur de negentig minuten volmaken. Duim omhoog.
Opstelling: Weelink; Kersjes, Grefelman, Van Bessen (45. Schoenmaker) en Sander Kleinlugtenbeld; Kok (78. Horsman), Pouw, Remon Kleinlugtenbeld en Lubbers; Woudsma (69. Hekman) en Bakhuis.
Stand 4F Oost: Achilles ’12 3-9 (12-3), Bornerbroek 3-9 (5-0), SV Rijssen 3-7, Daarlerveen 3-6 (10-4), GFC 3-6 (6-2), Juventa ’12 3-6 (4-3), MVV ’69 3-6 (4-3), ATC ’65 3-3 (7-9), SC Rijssen 3-3 (4-6), SVV ’56 3-3 (3-6), Heracles 3-1 (2-6), Daarle 3-1 (2-7), Blauwwitters 3-1 (4-13) en Lemele 3-0.
Sportclub Lemele gaat zaterdag de krachten meten met RKSV Bornerbroek. Op sportcomplex ’t Brook in Bornerbroek wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Uit de wedstrijd Lemele-Juventa ’12

Verslag/Foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.