Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft

ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met 0-2. Menig ASC’62 toeschouwers bij deze wedstrijd vroeg zich af: hoe is het mogelijk om zo slap aan een wedstrijd te beginnen. In de rust bij de koffie was dan ook een veel gehoorde opmerking ‘wat een slappe hap vandaag’. En dat was het ook en dat mag iedereen binnen de selectie zich aanrekenen. ZAC, geen slechte ploeg, verwelkomde voor dit seizoen maar liefst negen nieuwelingen. terwijl de Dalfsenaren veelal uit de eigen jeugd put. Al na een minuut stond een 0-1 stand op het bord. Lex Heimerikx werd niets in de weg gelegd om vanaf ruim zestien meter in te schieten. Na een kwartier werd de stand 0-2 uit een counter. Het was opnieuw Heimerikx die scoorde. ASC’62 had welgeteld drie schoten op doel van de tegenstander in het eerste gedeelte, schoten die bekwaam door de keeper werden gepareerd. De thuisploeg speelde te veel in de ‘achteruit’ en vergat het initiatief te nemen. Vlak voor rust ging ook keeper Thom Scherpenkate nog eens in de fout. Een gele kaart en een strafschop volgde. Door de strafschop goed te stoppen maakte hij zijn fout wel weer helemaal goed. Ruststand 0-2. Na de hervatting, een betere wedstrijd aan ASC’62 zijde, en een gelijk opgaande open strijd. De thuisploeg kwam duidelijk tot besef dat spelen zoals in de eerste helft geen punten zal opleveren. Men vocht zich terug in de wedstrijd en er ontstonden een aantal kansen maar ZAC speelde de bal goed rond en de wedstrijd professioneel uit. ASC’62 had ook nog eens de pech dat scheidsrechter Kamphuis uit Hengelo bij een handsbal weigerde de bal op de stip te leggen. Uiteindelijk betaalden de Dalfsenaren de tol voor een te slappe eerste helft. Ook werd spits Matthijs van Gelder, vanwege een blessure, wel node gemist. Maar of dat werkelijk het verschil maakt ? Wie het weet mag het zeggen!. Eindstand 0-2. Zaterdag opnieuw een thuiswedstrijd voor de ploeg van Piet de Jong. Op sportpark Gerner wordt om 14.30 uur afgetrapt tegen Be Quick Z. Deze ploeg speelde tweemaal gelijk en verloor eveneens twee wedstrijden.

S.V. Dalfsen afgelast

Afgelopen weekeinde stond de wedstrijd s.v. Dalfsen tegen Masv uit Arnhem op het programma. Deze werd wegens enkele corona gevallen binnen de selectie van deze ploeg uit Arnhem afgelast. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur uit tegen Voorwaarts in Twello.

Lemelerveld verliest

Lemelerveld speelde uit tegen Bon Boys in Haaksbergen en verloor met 2-0. De spelers van Lemelerveld had wat moeite met het nieuwe kunstgrasveld dat voor het eerst werd bespeeld.

Tot de rust ging de wedstrijd gelijk op, maar een minuut voor de rust was het toch Martijn Richters die de 1-0 op het bord zette. Ook na de hervatting waren er kansen voor de bezoekers maar toen ruim twintig minuten voor tijd de bal op de stip werd gelegd was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Milas Bultman schoot de 2-0 binnen. Dat was ook de eindstand. De ploeg van Kevin Bonhof bezet nu de elfde plaats op de ranglijst met vier punten, eenmaal winst, eenmaal gelijk en drie verlies partijen. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Wijhe’63. Deze ploeg bezet de negende plek en won afgelopen weekeinde met 3-0 van nummer laatst Vogido.

Hoonhorst wint weer

Na de overwinning van vorige week speelde Hoonhorst de uitwedstrijd tegen Uluspor. Na een gelijkwaardige eerste helft met kansen over en weer, trok Hoonhorst in de tweede helft het initiatief meer naar zich toe en won terecht met 0-1. Uluspor is een ploeg met balvaardige spelers waartegen het lastig spelen is als ze de ruimte krijgen om te voetballen. Die ruimte kregen ze de eerste helft teveel. Hoonhorst kreeg zeker kansen, maar door de geboden ruimte aan de directe tegenstanders kon ook Uluspor regelmatig voetballend richting doelman Mike Damman gaan. Maar de doelman van Hoonhorst is een stabiele factor in het team en hield zijn doel schoon. Ruststand 0-0. Na de hervatting kwam Hoonhorst regelmatig door aan via de flanken en Uluspor gaf geleidelijk meer ruimte weg. De eerste waarschuwing was een schot van Jacco Broeks (rakelings over). Uluspor was in de tweede helft niet meer zo gevaarlijk op het slechte kunstgrasveld in Zwolle. In de 65e minuut stond Tijmen Bovenmars in een scrimmage op de goede plaats in het zestienmetergebied om binnen te tikken (0-1). Dezelfde Bovenmars had even later in de combinatie met Sten Kleinherenbrink de 0-2 kunnen maken, maar zijn inzet werd geblokt. Toen vijf minuten voor tijd een speler van Uluspor het veld mocht verlaten (natrappen), was de tegenstander van Hoonhorst machteloos. Eindstand 0-1. De overwinning is belangrijk, daardoor stijgt Hoonhorst naar een puntentotaal van zes en vindt aansluiting bij de middenmootploegen. Zondag staat voor Hoonhorst de thuiswedstrijd tegen het energieke Haarle op het programma dat dit weekeinde voor het eerst tegen een nederlaag aan liep. Aanvang 14.00 uur

S.V. Nieuwleusen verliest van Hoogeveen

Nieuwleusen speelde uit tegen Hoogeveen en verloor met 2-1. Na een goede reeks uitslagen incasseerden de Nieuwleusenaren de eerste nederlaag van het seizoen. Op het harde kunstgrasveld in Hoogeveen was het lastig voetballen. Vooral enkele spelers van Nieuwleusen hadden veel moeite met de inspeelpasses en balaannames, wat resulteerde in veel balverlies. Het was dan ook een rommelige wedstrijd met weinig kansen voor beide teams. Voordat Nieuwleusen aan de leiding kwam, was het vooral Hoogeveen dat gevaarlijk was. Zo werd er tot twee keer toe een bal van de lijn gehaald en moest Roy van Leussen handelend optreden. Een talentvolle keeper, die na een jaar afwezigheid de handschoenen weer heeft aangetrokken. Hij verving Tim Hoogenkamp. In de 22e minuut zette Reinier Meijerink zijn ploeg op voorsprong. Na een mooie combinatie op de linkervleugel bediende Randy Vink Bas Evenboer, die op zijn beurt de bal met het hoofd panklaar neerlegde voor Meijerink. Zijn schot verraste keeper Slot, die de bal onder zich door zag gaan ( 0 -1). Dit was tevens ook één van de weinige hoogtepunten aan de zijde van Nieuwleusen. Na een half uur spelen werd de 1-1 binnengeschoten door Jan ten Cate. Genadeloos strafte hij geklungel af in de defensie van de bezoekers. Na een klein uur was het Mesud Yildrim, de gevaarlijke linkervleugelaanvaller van Hoogeveen, die de bal op maat gaf op de aanstormende Jan ten Cate. Hij liet vervolgens keeper van Leussen kansloos toekijken (2-1). Nieuwleusen probeerde deze tegenslag nog wel recht te zetten, maar was ver verwijderd van de vorm waarin het de laatste tijd verkeerde. Lars Grubben kreeg in de slotminuut nog een mogelijkheid om de gelijkmaker aan te tekenen. Zijn schot miste kracht en overtuiging. Eindstand 2-1. Zaterdag kunnen de mannen van Jeroen Elzinga deze misstap weer rechtzetten op ‘Het Klaverblad’ in Nieuwleusen tegen Vitesse’63 uit Koekange, aftrap 14.30 uur.

USV

Voor USV was er afgelopen weekeinde geen programma. Zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen v.v. Sweel. Deze ploeg staat op een vierde plek in de zondag 3D afdeling Noord. De ploeg uit Zweeloo heeft zeven punten vergaard met tweemaal winst, eenmaal gelijk en een verlies wedstrijd.

Verslag/foto’s: Evert Jan Goos

 

Foto’s: Spelmomenten uit de wedstrijd ASC’62 tegen het Zwolse ZAC

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.