Home / Uncategorized / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 verliest in IJsselmuiden

ASC’62 speelde uit tegen IJVV in IJsselmuiden en verloor met 5-3. In een goede en spannende wedstrijd verloor de ploeg van Piet de jong in de slotfase in een doelpunt rijke wedstrijd (acht  doelpunten). Na een kwartier speelde ‘man van de wedstrijd’ Arjan Wiegers ASC’62 verdediger uit en Gerjon van de Berg kopte goed in (1-0).  In een gelijk opgaande wedstrijd kwam ASC’62 vijf minuten voor rust op gelijke hoogte. De steekpass van Chiel Pasman op Matthijs van Gelder was prima en hij scoorde via een lob over de doelman. Ruststand 1-1. Ook na de hervatting was de wedstrijd in evenwicht. ASC’62 kwam zelfs op voorsprong. Het leek dat Van Gelder ging scoren maar de geblokte bal, door een verdediger van de thuisploeg, werd binnen getikt door Erik Bos (1-2).  Kort erna kwam de thuisploeg uit een scrimmage op gelijke hoogte (2-2) door Tim Roeland en twee minuten later zelfs weer op voorsprong. Een breed gelegde vrije trap werd loeihard door van de Berg achter keeper Thom Scherpenkate geschoten (3-2). ASC’62 zocht daarna volop de aanval. Bij een uittrap schoot de keeper de bal tegen Bos aan die eenvoudig kon binnen tikken (3-3). De laatste tien minuten waren voor de thuisploeg. In de 82e minuut ging de snelle Wiegers opnieuw binnen door en zette de thuisploeg op voorsprong (4-3). ASC’62 ging met het inbrengen van enkele wissels duidelijk voor de gelijkmaker. Dat hield in dat het achterin geheel open lag. Uit een counter twee minuten voor tijd was het opnieuw Wiegers die gemakkelijk kon scoren. Eindstand 5-3. Ondanks een goede wedstrijd van ASC’62 staat het wel weer met lege handen. Zaterdag speelt de ploeg van Piet de Jong om 14.30 uur thuis tegen ZAC (Zwosche Athletische Club). Deze ploeg maakt de verwachting ook nog niet waar. Misschien liggen daar de kansen voor de Dalfsenaren om door te schuiven naar de middenmoot van de ranglijst.

Nipt verlies S.V. Dalfsen

Dalfsen speelde uit tegen Rohda Raalte en verloor met 1-0. Door deze overwinning zijn de Raaltenaren koploper in de 1e Klasse E, daar vv Heino in blessuretijd nog drie doelpunten wist te scoren tegen ex-koploper Sc Bemmel (2-4). Over de gehele wedstrijd gezien was de overwinning wel verdiend voor de Raaltenaren. Zij creëerden meer mogelijkheden en kansen. De paal en lat waren Rohda Raalte deze middag ook niet goed gezind en de Dalfser keeper pakte vele ballen. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting had de thuisploeg het beste van het spel. Het duurde tot tien minuten voor tijd toen invaller Robin Bijker de 1-0 scoorde. Hij koos van dichtbij voor de keeper de goede hoek.  Dalfsen kwam over de gehele wedstrijd wel een aantal keren gevaarlijk uit met name door de gevaarlijke mensen Vince van den Anker en Jeroen Kamphuis. Maar uit die kansen werd niet gescoord. Eindstand 1-0. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur thuis tegen MASV. Deze ploeg uit Arnhem bevindt zich momenteel in de onderste regionen.

Hoonhorst pakt eerste driepunter

In de vierde competitieronde wist Hoonhorst thuis met 2-0 te winnen van Broekland. Een welkome overwinning voor het team van coach Patrick Wijsman die met zijn team van de laatste plaats af is. Tijmen Bovenmars scoorde tweemaal en maakte daarmee voor Hoonhorst de eerste competitiedoelpunten van het seizoen. De tweede helft van vorige week tegen Heeten bood al hoop. Toen speelde Hoonhorst heel aardig en met vertrouwen, maar gebrek aan aanvalskracht was spelbreker. Afgelopen zondag thuis tegen Broekland was het veldspel de gehele wedstrijd prima. Er werden in de eerste twintig minuten na een eerste waarschuwing van Broekland meerdere goede kansen gecreëerd met Joey Kroes (mist intikker), Tijmen Bovenmars (schot over de kruising) en Sten Kleinherenbrink (kopbal) alvorens Tijmen Hoonhorst kort voor rust in de rebound op een verdiende 1-0 kon zetten. Het spel van Broekland was voorspelbaar met het zoeken van de sterke spits en daaromheen twee snelle buitenspelers. Waar in de eerste helft de backs nog even moesten zoeken naar de juiste verdedigingsstrategie, stond de gehele verdediging na de hervatting als een huis. Het was wachten wanneer Hoonhorst de wedstrijd in het slot zou gooien, maar doordat het niet gebeurde (ondanks meerdere kansen) bleef het spannend tot de laatste minuten. Het was al in blessuretijd toen Tijmen Bovenmars een lange bal van Tom Dijkslag op waarde schatte en de bevrijdende 2-0 liet aantekenen. De overwinning als teamprestatie was dik verdiend als combinatie van goed spel met een team dat een enorme wil liet zien om te winnen. De ontlading was dan ook groot na de wedstrijd. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur uit tegen Ulu Spor in Zwolle.

Lemelerveld verliest thuis

Lemelerveld speelde thuis tegen Achilles’12 en verloor met 0-2. Achilles is een subtopper in deze zondag tweede klasse. De ploeg van Kelvin Bonhof had het vooral de eerste helft moeilijk. In deze periode vielen ook de doelpunten. In de 25e minuut was het raak door Jikke Danink en drie minuten erna opnieuw. Danny Assink zette de 0-2 op het scorebord. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting wilde Lemelerveld wel maar kon geen vuist maken en de bezoekers hoeven niet zo nodig. Er werd niet meer gescoord. Eindstand 0-2. Zondag reist Lemelerveld af naar Haaksbergen. Daar speelt het om 14.00 uur tegen Bon Boys. Deze ploeg staat op een zesde plek in de competitie met tweemaal winst en tweemaal een verlies partij.

S.V. Nieuwleusen wint topper tegen ZZVV

Nieuwleusen speelde thuis tegen ZZVV uit Zuidwolde en won overtuigend met 3-0. Een echte topper  in deze prille competitie omdat beide ploegen al hun drie wedstrijden hadden gewonnen. Voorafgaande aan de wedstrijd was er een waardig In Memoriam, van voorzitter Erwin van Leussen naar aanleiding van het overlijden van oud-bestuurslid Jan Westerman met aansluitend een minuut stilte. Bij Nieuwleusen had Ruben Brinkman zijn plek terugverdiend na een kleine blessure en moest Mark de Weerd op de bank beginnen. De eerste kansen waren er voor de gasten uit Zuidwolde. Stefan Dijkstra dwong de uitstekende Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp tot een redding. Even later moest Tom Vasse geblesseerd het veld verlaten en kon de Weerd toch nog zijn opwachting maken. Nieuwleusen nam het heft in handen, maar wist de op één lijn opererende 5-mans verdediging van ZZVV niet te verassen. Scheidsrechter van der Born floot op zijns Bas Nijhuis en dat resulteerde dat er een prima tempo in de wedstrijd zat. In de 28e minuut vlagde grensrechter Arendsbroek van ZZVV voor buitenspel maar scheidsrechter van de Born ging op zijn eigen waarneming af (de beelden achteraf gaven hem gelijk) en liet Randy Vink alleen op keeper Verburg afgaan (1-0)). Na de hervatting drong ZZVV wel aan maar de Nieuwleusen verdediging stond als één blok en gaf geen krimp. Na wat tactische omzettingen kreeg de thuisclub steeds meer grip op de wedstrijd. Het was in de 62e minuut dat Thomas Koobs een goede aanval en met een hoofdrol voor Bas Evenboer kon afronden (2-0). Zeven minuten erna was de wedstrijd gespeeld toen Vink op aangeven van Koobs ZZVV verdediger Bram Ekkel gemakkelijk uitspeelde (3-0). De wedstrijd was gespeeld, ZZVV drong nog wel aan maar keeper Hoogekamp hield in samenwerking met zijn verdediging zijn doel schoon. Een knappe 3-0 overwinning op een tegenstander die ongetwijfeld bovenin blijft meedraaien. Zaterdag volgt voor Nieuwleusen de moeilijke uitwedstrijd tegen v.v. Hoogeveen, die dit seizoen wederom kampioensaspiraties heeft maar voorlopig hebben de Neuwleusenaren onder leiding van trainer Jeroen Elzinga en zijn staf met een overtuigend (doelsaldo 12-1) het heft in handen in deze 3e klasse D.

USV en Trinitas delen de punten

Waar USV in de voorbereiding op het seizoen grossierde in gelijk spelen, trekt het deze lijn door in de competitie. Afgelopen zondag werd voor de derde keer in dit prille seizoen gelijk gespeeld. USV begon ongelukkig aan de wedstrijd. Op het zwaar bespeelbare veld verstapte spits Rémon van de Kolk zich al na twee minuten spelen en kon met een dikke enkel het veld verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Ian Vlierman. Beide teams moesten het hebben van hard werken en wisten in de eerste 45 minuten maar met moeite kansen te creëren. De gevaarlijkste kansen waren voor USV. Tot tweemaal toe kopte Niels Kappert slechts enkele centimeters naast het doel. Ruststand 0-0.

Na de hervatting werd de wedstrijd veel spannender. Het begon met een prachtige volley van Wouter Smudde die maar rakelings over het doel ging. Nog geen twee minuten later was het toch Smudde die scoorde. De voorbereiding deed hij zelf. Hij wurmde zich langs zijn directe tegenstander en uit een schier onmogelijke hoek tekende hij voor de 0-1. Nog geen tien minuten later trokken de gastheren de stand weer gelijk. Met een fraai diagonaal schot in de uiterste hoek werd doelman Martijn Scheper kansloos gelaten (1-1). Daarna was het Dennis van der Veen die een enorme kop kans kreeg, maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen gingen daarna voor de overwinning, waarbij het er soms pittig aan toe ging. De goed leidende scheidsrechter Groefsema wist de wedstrijd prima op de rails te houden. Uit een vrije trap dachten de blauw-zwarten op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Trinitas bleef drukken, maar de grootste kans was voor USV. In de 90e minuut mocht Smudde voor zijn tweede doelpunt ongehinderd op doelman Marcel Betten afstormen. De jeugdige spits had de tank leeg en met kramp in beide benen kwam hij niet tot de winnende treffer. Eindstand 1-1. Een uitslag waar beide trainers, over de hele wedstrijd gezien, mee konden leven.

Foto’s: spelmomenten uit de wedstrijd IJVV thuis tegen ASC’62

Verslag/Foto’s: Evert Jan Goos

 

Lees ook

FC Ommen ontpopt zich in Diepenveen tot heuse cupfighter

DIEPENVEEN – De elfde van de elfde. Opening van het carnavalsseizoen. In het tegen Deventer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.