Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 doet zichzelf te kort

ASC’62 speelde thuis tegen het ongeslagen De Esch uit Oldenzaal en verloor met 1-2. Trainer Piet de Jong was na afloop uiteraard teleurgesteld. “Hier had meer ingezeten tegen deze toch wel goede combinerende en slimme ploeg. Vooral in het eerste gedeelte van de tweede helft waren wij duidelijk de betere ploeg maar we belonen ons niet, dat had ook mede te maken met persoonlijke fouten. Door een goede opbouw heb ik een brede selectie met geen blessures. Dus ik kon ook veelvuldig wisselen maar het resultaat was er niet naar.” De tegenstander van ASC’62 had een goede start in de competitie met twee overwinningen. Vreemd genoeg eindigde een wedstrijd van de Dalfenaren tegen De Esch nog nooit in een gelijk spel. Van de elf gespeelde wedstrijden wonnen de Oldenzalers er acht en drie maal ging de overwinning naar ASC’62. De eerste helft was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer en beide keepers wisten hun doel schoon te houden. Ruststand 0-0. Na de hervatting zette ASC’62 goed druk. Regelmatig kwamen de Dalfser spitsen na goed combinatie spel voor de goal van de bezoekers. In de 58e minuut werd een onoplettendheid van een ASC’62 verdediger de ploeg van De Jong fataal. Tommie Nuchelmans pikte slim de bal op en scoorde in de korte hoek (0-1). ASC’62 ging vervolgens duidelijk voor de gelijkmaker maar uit de tegenstoot kwam, uit een vlotte combinatie, Mark Leijdekkers alleen voor keeper Thom Scherpenkate te staan en hij faalde niet. Tien minuten voor tijd scoorde Matthijs van Gelder zeer fraai. Uit een goede aanval en korte draai schoot hij flitsend binnen. De keeper was volkomen verrast. Ondanks een goede wedstrijd stond ASC’62 wel met lege handen na negentig minuten. Eindstand 1-2. Zaterdag speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen IJVV in IJsselmuiden Deze ploeg won in deze prille competitie tweemaal en speelde eenmaal gelijk. Wederom een geduchte tegenstander voor de ploeg van De Jong.

SV Dalfsen stelt overwinning in slotfase veilig

Dalfsen speelde thuis tegen Columbia uit Apeldoorn en won in de slotfase met 2-1. Het arbitrale trio werd geleid door scheidsrechter Bjorn Kuiper niet te verwarren met zijn bijna naamgenoot Bjorn Kuipers uit Oldenzaal. Dalfsen nam brutaal het initiatief en combineerde er lekker op los. Na een balonderschepping op het middenveld speelde Joren Rietman de bal met buitenkant rechts op Sam van den Anker die de aanname combineerde met een passeeractie van zijn directe tegenstander. Precies op het juiste moment werd de bal door van den Anker diep gespeeld op de van eigen veld gestarte Jeroen Kamphuis die de uitgekomen doelman van Columbia omspeelde en vakkundig afrondde. De verwarring bij Columbia was groot en de volgende kans voor Dalfsen was dan ook een kopbal van een Columbia verdediger die rakelings over eigen doel kopte. Columbia werd hierna wel sterker maar stond de paal een doelpunt van de Apeldoorners in de weg. Ondanks de druk van Columbia wist Dalfsen de voorsprong vast te houden tot aan de rust. Na de hervatting voerde Columbia de druk verder op maar keer op keer hield doelman Mark Knol zijn doel doelpuntvrij. Ondanks dat Columbia voetballend het betere van het spel had was Dalfsen gevaarlijker met serieuze kansen voor Daan van der Vegt en Rietman. Tien minuten voor het einde wist Columbia op gelijke hoogte te komen, een strakke corner werd onberispelijk ingekopt en de wedstrijd leek hierna op een gelijkspel uit te lopen. Maar het was Vince van den Anker die in de blessuretijd vanaf rand 16 de bal snoeihard in de kruising schoot en de overwinning voor Dalfsen zeker stelde. Dalfsen staat inmiddels op een vierde plaats in de eerste klasse E en speelt volgende week zondag uit de kraker tegen Rohda Raalte. De wedstrijd op Sportpark Tijenraan begint om 14.00 uur.

Hoonhorst voorin niet slagvaardig genoeg

Hoonhorst speelde uit tegen Heeten en verloor met 3-0. Vooraf gaande aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van VV Hoonhorst-lid van het eerste uur en oud-bestuurslid Wim Fakkert. Hoonhorst begon prima aan de wedstrijd en kreeg binnen het kwartier twee goede kansen met Sten Klein Herenbrink uit een voorzet van Joey Kroes en dezelfde speler in een 1 op 1 (voorlangs). Toch was het Heeten dat op voorsprong kwam door een goed uitgespeelde aanval over rechts en ook al snel de marge verdubbelde halverwege de eerste helft. Ruststand 2-0. Na de hervatting herpakte Hoonhorst zich en legde prima veldspel op de mat. Alleen de scherpte voorin ontbrak om de aansluitingstreffer te maken, terwijl er meerdere goede mogelijkheden zijn geweest. Dat op het laatst Heeten de 3-0 eindstand op het bord zette, is alleen voor de statistiek. Hoonhorst verdiende meer dan het uiteindelijk kreeg. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur thuis tegen Broekland. Opstelling Hoonhorst: Mike Damman, Tom Dijkslag (70. Silvan Smook), Dion Diepman, Roy Diepman, Jens Eggens (46. Jules Diepman), Maikel Meijer, Wouter van der Kamp, Tijmen Bovenmars, Joep Toonen (60. Thijs Hulsmann), Sten Kleinherenbrink, Joey Kroes

V.V. Lemelerveld pakt eerste overwinning

Lemelerveld speelde uit tegen BWO in Hengelo en won verdiend met 0-2. De zege kwam in het eerste gedeelte van de wedstrijd tot stand. Daarin waren de Lemelerveldenaren sterker en slagvaardiger dan de thuisploeg. Na twintig minuten was het Job Heerink die raak schoot. Twee minuten erna was het opnieuw raak. Matthias Reimink zette de 0-2 op het scorebord. Dat de thuisploeg het moeilijk had bewees wel de drie gele kaarten, kort na elkaar, die de thuisploeg moest incasseren. Ruststand 0-2. Na de hervatting kabbelde de wedstrijd zich voort en ondanks enkele kansen over en weer veranderde de score niet. Lemelerveld is nu een goede middenmoter met vier punten. De ploeg won eenmaal, speelde eenmaal gelijk en verloor een wedstrijd. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Achilles’12 uit Hengelo, de nummer twee van de ranglijst.

S.V. Nieuwleusen blijft op koers tegen CSVC

S.V. Nieuwleusen speelde uit tegen CSVC in Coevorden. Een lastige tegenstander. Nieuwleusen startte fel en zette de thuisploeg direct onder druk. In de 12e minuut kreeg Nieuwleusen een vrije trap op de rand van de 16-meter. Reinier Meijerink krulde de bal fraai om de muur laag in de linkeronderhoek ( 0-1). De bezoekers waren heer en meester en creëerden diverse kansen via Bas Evenboer en Randy Vink, op de lat. In de 24e minuut werd een doelpunt van de goed spelende Tom Vasse afgekeurd vanwege buitenspel. Nieuwleusen bleef aandringen en kreeg meerdere kansen. In de 27e minuut speelde Thomas Koobs zich knap vrij en krulde de bal met de linkervoet uiterst verfijnd in de verste hoek (0-2). Kort erna waren er nog diverse kansen voor de Nieuwleusenaren via Vink, Reinier Meijerink, Tom Vasse en Evenboer. Als kritiekpunt is aan te merken dat de wedstrijd al voor rust beslist had moeten worden door de bezoekers. Ruststand 0-2. Na de hervatting trok Nieuwleusen opnieuw het initiatief naar zich toe en uit de eerste de beste aanval legde Vink de bal knap terug op Evenboer, hij schoot via de handen van de keeper in de kruising (0-3). Dit was de nekslag voor CSVC. In de 50e minuut werd Thomas Koobs vastgehouden binnen het strafschopgebied. De toegekende strafschop werd hard naast geschoten door Meijerink. De kansen bleven komen voor Nieuwleusen om de voorsprong nog verder uit te bouwen. Twintig minuten voor tijd kreeg CSVC de enige kans van de wedstrijd. Keeper Tim Hoogenkamp tikte de bal over. In de laatste fase van de wedstrijd werden de A-spelers Sander Bollemaat en Jille Brinksma ingebracht die zonder problemen meespeelden in de hoofdmacht. Eindstand 0-3. Een uitstekende en zeer verdiende overwinning voor S.V. Nieuwleusen.
Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen medekoploper ZZVV uit Zuidwolde.

USV en Raptim doen niet voor elkaar onder (1-1)

Coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand van USV moesten voorafgaand aan de wedstrijd tegen Raptim aardig puzzelen. De selectie is al niet zo breed en als er dan ook nog drie spelers met blessures en een schorsing afhaken dan is de spoeling in Nieuwleusen dun. Raptim kende een moeilijke start van het seizoen (0-5 nederlaag tegen Oldeholtpade) en de laatste wedstrijd tegen Trinitas werd vanwege de slechte gesteldheid van het veld in Boijl afgelast. Het team van hoofdtrainer Jan Wielink was dan ook uit op een sportieve revanche. En het moet gezegd het veldspel van de Coervordenaren zag er verzorgd uit en in de eerste helft waren zij in balbezit veelal de bovenliggende partij. Maar de aanvallende acties strandden te vaak voor het zestienmetergebied van USV. Dus van enige offensieve dreiging was nauwelijks sprake. USV had eigenlijk niet zoveel in de melk te brokkelen maar toen Niels Kappert in de 28e minuut de bal op zijn pantoffel nam, moest doelman Jerio Hoegen alle zeilen bijzetten om de bal te keren. Een minuut later was het wel raak. Kappert bediende met een steekpass Wouter Smudde op maat die de bal kiezelhard het doel in joeg (0-1). Ook na dit openingsdoelpunt kwam de verdediging van USV in de eerste helft niet meer in de problemen.

Net als de harde leerschool die USV in de tweede helft in Oldeholtpade kreeg, hadden de USV-coaches er in de rust met name op gewezen defensief niet te snel toe te happen. Toen in de 53e minuut één van de USV-verdedigers hiermee toch de fout in ging, kreeg Kay Ambergen van Raptim vrije doorgang richting keeper Martijn Scheper. Die was volstrekt kansloos op diens inzet (1-1). Hierna golfde het spel op en neer maar van een hoogstaande pot voetbal was geen sprake meer. Ian Vlierman en de 16-jarige Max Lindeboom werden nog door USV in het veld gebracht maar ook zij konden ondanks hun verdienstelijke optreden het verschil niet meer maken. Eindstand 1-1 dat was een juist beeld van de verhoudingen in het veld. Zondag gaat USV op bezoek bij Trinitas in Boijl. De wedstrijd op sportpark Boyl begint om 14.00 uur.

Foto: Julian Brinkman (USV) en Bart Jan Stroeve (Raptim) vochten menig duel uit

Verslag: Evert Jan Goos

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.