Home / Uncategorized / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 pakt de eerste punten in Almelo

Na de, enigszins ingecalculeerde, nederlaag van vorige week, speelde ASC’62 afgelopen zaterdag tegen PH (Prins Hendrik) in Almelo. Dit team leed vorige week een pijnlijke 7-0 nederlaag. In het veld ontspon zich een wedstrijd waarin al snel duidelijk werd dat beide elftallen niet opnieuw een nederlaag wilden incasseren, met voorzichtigheid en risicoloos voetbal als gevolg. Toch scoorde ASC’62 al na zes minuten, maar het doelpunt van Ernst van Zanten werd wegens buitenspel geannuleerd. De Dalfsenaren creëerden wel een licht veldoverwicht, maar aanvallende kwam er vanuit het middenveld te weinig. Met lange ballen van achteruit werd wel geprobeerd de spitsen te bereiken. Bij de Almeloërs hetzelfde beeld, voorzichtigheid boven risico nemen. Ruststand 0-0. In de rust bracht ASC’62 coach Piet de Jong twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Het tempo in de aanval ging omhoog en er kwamen kansen, voor met name Matthijs van Gelder. Eerst werd hij met een pass goed weggezonden en kwam hij oog in oog te staan met de doelman. De laatste werd de winnaar in het duel. Kort daarna weer een mogelijkheid na een corner. De inzet van Van Gelder werd nog net door de doelman met de voet voor de lijn gekeerd. Ook zat het geluk voor de bezoekers even niet mee, toen de doelman de bal, na hoge voorzet, nog net weg kon tikken, maar wel voor de voeten van Van Gelder. Uit een moeilijke hoek schoot hij op doel, maar de bal caramboleerde via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman. Kort erna moest ASC’62-doelman Tom Scherpenkate ook nog een keer handelend optreden door met een prachtige safe een hard schot onschadelijk te maken. Met nog een tweetal wissels werd bij ASC’62 vers bloed binnen de lijnen gebracht. Het tempo werd opnieuw opgeschroefd en tien minuten voor tijd was het raak. Via de rechterkant werd Chiel Pasman weggestuurd en zijn scherpe voorzet werd niet onschadelijk gemaakt en Van Gelder kwam vrij voor doel. Deze kans werd niet gemist (0-1). De thuisploeg probeerde nog wel wat terug te doen, maar gevaarlijke kansen kwamen er niet. Eindstand 0-1. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen De Esch uit Oldenzaal. Deze ploeg bezet met twee overwinningen op doelsaldo de bovenste plaats in de tweede klasse H Oost.

Kansloze nederlaag voor Hoonhorst

Het hoogtepunt van de wedstrijd Hoonhorst tegen Enter vond plaats vóórafgaand aan de wedstrijd.
Mike Niens werd bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en 21 jaar na zijn debuut op 15-jarige leeftijd in het zonnetje gezet vanwege zijn afscheid van Hoonhorst 1. Dat de spelers daarvan onder de indruk waren, is meer dan terecht. Maar dat het invloed had op het veldspel was niet de bedoeling. De wedstrijd van vorige week bood veel aanknopingspunten voor een goede seizoenstart op de Potkamp. Maar niets bleek minder waar, binnen 35 seconden was het 0-1 voor SV Enter. Dat het na elf minuten 0-3 stond was veelzeggend. De wedstrijd was feitelijk gespeeld. Tegen het superieure Enter had Hoonhorst niets in te brengen. Voor rust werd het nog 0-4 en kort na de hervatting kreeg Hoonhorst pas haar eerste (goede) kans met een kopbal door Joey Kroes. Verder bleef Enter vlot combineren, Hoonhorst was telkens te laat en van goed veldspel was geen sprake. De eindstand werd in de tweede helft naar 0-5 getild en daar was niets op af te dingen. Een eretreffer bleef ook uit toen een bal van Tijmen Bovenmars van de lijn werd gehaald. Een wedstrijd voor Hoonhorst om snel te vergeten. Zondag speelt Hoonhorst om 14.00 uur uit tegen SV Heeten.

Mike Niens neemt afscheid

Lemelerveld geeft overwinning uit handen

Lemelerveld speelde uit tegen Vogido in Enschede en verspeelde in de slotminuten twee punten. De eindstand werd 3-3. Lemelerveld begon niet goed aan de wedstrijd. Na vijf minuten spelen stond al een 2-0 stand op het scorebord. Doelpuntenmakers waren Ruben Berkel en Myles Krijgsman. Vlak voor rust kwam de ploeg van Kelvin Bonhof terug in de wedstrijd. Matthias Reimink scoorde de 2-1. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting een fysiek sterker spelend Lemelerveld. In de 52e minuut scoorde Stijn Kogelman de terechte gelijkmaker (2-2). Drie minuten erna kwamen de bezoekers zelfs op een 2-3 voorsprong door Teun in de Wal. Maar in de slotminuut ging het alsnog mis. Het was Krijgsman die de gelijkmaker scoorde. Eindstand 3-3. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen BWO in Hengelo.

S.V. Nieuwleusen wint topper tegen DVC Dedemsvaart.

Afgelopen zaterdag stond de eerste echte topper in de 3e klasse D op het programma. S.v. Nieuwleusen speelde tegen de net gefuseerde DVC(Dedemsvaartse Voetbal Club). In een attractieve wedstrijd won de thuisploeg met 2-0. De wedstrijd begon met één minuut stilte vanwege het overlijden van oud-bestuurslid en vrijwilliger Jan Westerman. In de basis elf één wijziging bij de thuisploeg ten opzichte van vorige week. De weer fitte Leon de Raad verving Gerrit Zekveld als linker verdediger. Vanaf het begin van de wedstrijd lieten de gasten uit Dedemsvaart zien dat ze niet voor niets gerekend kunnen worden tot de titelkandidaten. Nieuwleusen kreeg weinig ruimte om het spel te maken en Dedemsvaart was aantal keren erg gevaarlijk in de omschakeling. In de zevende minuut leverden dit een grote kans op voor de gasten, maar Tim Hoogenkamp wist de inzet van Aron Drent te keren. Vroeg in de wedstrijd een domper voor Nieuwleusen, Stijn Hoekstra moest met een enkelblessure het veld verlaten, zijn vervanger was Tom Vasse. In de 40e minuut werd de wedstrijd opengebroken door Randy Vink. Nadat hij in eerste instantie een opgelegde kans onbenut liet, kwam hij toch in kansrijke positie. Na een mooie individuele actie liet hij doelman Koes kansloos. Ruststand 1-0. Na de hervatting probeerde trainer Pim Donker van de bezoekers met het doorschuiven van Ramon Hulleman meer druk te geven. Maar de thuisploeg bleef dreigend met de soms onnavolgbare acties van Thomas Koobs, die menig verdediger van Dedemsvaart zijn hielen liet zien. Ook via Vasse en Bas Evenboer was het af en toe gevaarlijk. Dat het nog maar 1-0 bleef, kwam door onnauwkeurigheid bij de Nieuwleusenaren. De grootste kans voor de bezoekers was voor Dimitri Tempelman, voor een nagenoeg leeg doel mikte hij de bal langs de verkeerde kant van de paal.
Met nog een kwartier op de klok zette Randy Vink goed door en bereikte de opkomende Reinier Meijerink. Deze liet zien hoe men, met een hijgende verdediger in de nek, koelbloedig kunt scoren (0-2). De gasten uit Dedemsvaart bleven op zoek naar een treffer. Dit gaf de thuisploeg ruimte. Mark de Weerd liet zien ook aanvallende kwaliteiten te bezitten maar het ontbrak aan geluk in de afronding. Eindstand 2-0. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur uit tegen CSVC in Coevorden.

USV laat Oldeholtpade ontsnappen 2-2

USV heeft een unieke mogelijkheid laten liggen om drie punten mee te nemen uit het Friese Oldeholtpade. In de voorgaande twee ontmoetingen in het dorp ‘onder de rook van’ Wolvega werd slechts één puntje overgehouden. Vooraf hadden spelers en trainers daarom vast getekend voor dat puntje maar na afloop was met name coach Mathijs van Faassen witheet. Als je in de rust met 0-2 voorstaat en de tegenstander in onder tal speelt dan mag zo’n voorsprong nooit meer weggegeven worden. Het grote verwijt was met name gericht op de duels die na de pauze nauwelijks meer door USV gewonnen werden. En daar had de coach zeker een punt. Natuurlijk Oldeholtpade was, na de riante overwinning op Raptim van vorig weekend, de grote favoriet en ging vanaf het eerste fluitsignaal van de uiterst warrig leidende arbiter Harm van Schepen volop in de aanval. Dat leverde een paar hachelijke situaties voor het doel van Martijn Scheper op. Tot een doelpunt leidde dit niet. USV kreeg vaak in de omschakeling de nodige ruimte en in de 9e minuut was het meteen raak. Wouter Smudde speelde Thijmen Stegeman vrij en zijn schuiver rolde tergend langzaam over de doellijn (0-1). Het team van trainers Klaas Jongsma en Ronald Tournier zette hierna een extra tandje bij maar het was weer USV wat de geboden ruimte optimaal benutte. Dit keer was het Frank Kuiper die Thijmen Stegeman op maat bediende. De begaafde linkspoot liet keeper Bastiaan Schonewille volslagen kansloos bij zijn inzet (0-2). Toen nog geen kwartier later Mark de Vries van Oldeholtpade vanwege een slaande beweging richting Swen Meesters een rode kaart van scheidsrechter Van Schepen voorgeschoteld kreeg, leek er voor USV geen vuiltje meer aan de lucht. Maar de spelers van Oldeholtpade waren duidelijk beter in de duels. Een bal op de USV-paal na een uur spelen was eigenlijk het eerste duidelijke signaal aan het adres van de blauwwitten. Toen zo’n kwartier voor tijd Martijn Scheper in het strafschopgebied net iets later bij de bal was dan zijn tegenstander, legde Van Schepen de bal op de stip. Peter de Vries liet dit buitenkansje niet onbenut (1-2). Drie minuten later kon verdediger Swen Meesters, na een tweede gele kaart, ook vroegtijdig douchen. In de slotfase was het dan ook ‘alle hens aan dek’ voor USV en ver in blessuretijd kwam de thuisploeg door een treffer van Wouter de Vries alsnog op gelijke hoogte. Eindstand 2-2. Zondag speelt USV om 14.00 uur thuis tegen Raptim uit Coevorden.

Thijmen Stegeman nam beide USV-treffers voor zijn rekening         

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

 

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.