Home / Uncategorized / Vilsteren slingert in Mariënheem rode lantaarn een eind weg

Vilsteren slingert in Mariënheem rode lantaarn een eind weg

MARIËNHEEM – In het naburige Mariënheem, een kerkdorpje gelegen aan de weg van Raalte naar Nijverdal, mocht v.v. Vilsteren proberen de eerste competitiepunten of puntje binnen te slepen. Net als de bezoekers is ook v.v. Mariënheem aarzelend aan het seizoen begonnen, maar de formatie van trainer Anil Ihtuyar is al wel van de nul af. Na een oorwassing op eigen terrein tegen Hengelo (1-6), werd het eerste punt gepakt in Enschede, na een remise tegen Vosta (3-3). Voor Runherd en zijn gevolg op voorhand een prima tegenstander. Ook de bezoekers zijn nog niet op stoom en snakken naar het eerste lichtpunt in de vorm van een klinkende zege. Bovendien, Mariënheem, och, het ligt niet ver van de vertrouwde stal, dus bij winst vlot terug naar de Molenesch en daarna een welverdiend afzakkertje in Madrid, het horecacomplex een eindje verderop welteverstaan, niet te verwarren met de Spaanse hoofdstad. Maar dichtbij of ver weg, eerst zorgen dat je resultaat boekt om te voorkomen dat het biertje een bittere afdronk heeft. Alles uit de kast, met een vrije zondag in het vooruitzicht.

En jawel, de vervloekte rode lantaarn werd in Mariënheem met een armzwaai van jewelste weg gesodemieterd. Weg met dat kreng! Definitief! Dik Runherd was uitermate in zijn nopjes en dik, dik, dik tevreden. “Een prima pot van onze kant, na een overweldigend begin. We waren er aan toe. Elke sportman wil winnen en dit is een enorme opkikker voor het zelfvertrouwen. Zeker het begin. Smet op de wedstrijd is het uitvallen van Nick Hendriks.” Zonder aanwijsbare reden liep de sluitpost een zware enkelblessure op en moest met de brancard van het veld. Veldspeler Koen Kortstee verving Hendriks, deed dit naar behoren maar is en blijft een veldspeler. Een puzzel die Runherd de komende weken moet oplossen.

Blitzkrieg in Mariënheem. Al binnen een paar minuten snelde Mars langs zijn bewaker en gaf Sven Koggel de kans de score te openen. Een waarschuwing voor de thuisclub. Mars had het op de heupen. Het werd niet onderkent. Even later mocht Jari Vlierman profiteren nadat Mars er tussenuit was geglipt. Even later was er de domper van het wegvallen van Hendriks, maar de elf van Runherd pakten het na de eerste schrik goed op. Op slag van rust bekroont Mars zijn goede spel en knikt een vrije trap van Jelle Niens binnen. De thuisclub krijgt er behoorlijk van langs van de ontstemde Ihtiyar. De donderpreek van de trainer moet tot ver in Raalte te horen zijn geweest. Na de thee pakken de gastheren het voortvarender aan. “Het was kick and rush”, verduidelijkt Runherd. Zijn ploeg blijft schadevrij tot minuut 80. Jimme Duteweerd zorgt voor een sprankje hoop bij de thuissupporters. Maar als Jelle Niens even later een vrije trap binnenschiet breekt het geloof bij de thuisclub definitief, 1-4.

Opstelling: Nick Hendriks (20. Koen Kortstee); Lars Kampman, Mike van der Kolk, Lars Noordman en Matthijs Kamphuis; Justus von Martels (70. Rick Kortstee), Jelle Niens en Pim Kamphuis; Wouter Mars, Sven Koggel en Jari Vlierman (75. Raymon Bloo).

Stand 5A Oost zondag: Manderveen 3-9, Het Centrum 3-7, Hengelo 2-6, Bentelo 2-4, Haaksbergen 3-4 (9-9), DTC ’07 3-4 (7-7), TVV 2-3, Vilsteren 3-3, Marienheem 3-1 (5-13), Vosta 3-1 (4-16) en Langeveen 3-0.

Zondag heeft Vilsteren geen competitieverplichting. Op zondag 24 oktober ontvangt Vilsteren op de Molenesch DTC ’07 uit Lattrop. Het beginsignaal klink om 14.00 uur.

 

Smet op de eerste seizoenoverwinning van v.v. Vilsteren was het uitvallen van doelman Nick Hendriks

 

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.