Home / / Verhuizing woonlocatie de Koppels naar Stationsweg 37 Ommen

Verhuizing woonlocatie de Koppels naar Stationsweg 37 Ommen

OMMEN – In het voormalige Laarhuis aan de Stationsweg 37 in Ommen wonen sinds 5 oktober tijdelijk circa 30 cliënten met hersenletsel van zorgorganisatie InteraktContour. De huidige woonlocatie de Koppels in Zwolle wordt dit najaar gesloopt en vervangen door een nieuw pand met ruime, moderne appartementen. Over ongeveer twee jaar is de nieuwe woonlocatie klaar. Dan verhuizen de bewoners en medewerkers weer terug naar Zwolle.

Het huidige gebouw de Koppels in Zwolle is verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie in Zwolle heeft straks dan ook veel meer ruimte dan het huidige gebouw. Het ontwerp telt 105 moderne appartementen, meerdere algemene ruimten en een grote tuin.

24-uurs zorg

Vanuit de woonlocatie in Ommen is het ook mogelijk om in Ommen 24-uurs zorg in de thuissituatie te krijgen. Met ‘Volledig Pakket Thuis’ van InteraktContour wonen mensen in een eigen appartement of woning in de buurt van een van de woonlocaties. Mensen met hersenletsel die zelfstandig thuis wonen in Ommen, kunnensinds deze maand een beroep doen op zorg en ondersteuning van InteraktContour. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met zorgbemiddeling van InteraktContour via info@interaktcontour.nl of telefonisch via 0341 – 255 777.

Vrijwilligers gezocht

De woonlocatie is nog op zoek naar vrijwilligers in Ommen. Bijvoorbeeld bij de ondersteuning van bewoners bij de alledaagse activiteiten of iemand die klusjes in en rondom het gebouw wil doen. Maar ook bij de koffie-uurtjes, de lunch, gezamenlijke kookactiviteiten of bij groepsactiviteiten op de dagbesteding en vervoer zijn vrijwilligers van onschatbare waarde. Neem gerust vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden met Irma Hofhuis, Teamleider de Koppels via koppels@interaktcontour.nl of telefonisch via 038 – 453 0980.

Over InteraktContour

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert je leven en dat van je naasten. Terug naar werk of school lukt vaak niet meer. Ook thuis en in de omgang met anderen is alles anders. Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op. Samen met mensen met hersenletsel en hun naasten worden resultaten geboekt op het gebied van wonen, werken en leven. InteraktContour biedt gespecialiseerde behandeling, begeleiding, dagbesteding en 24-uurs zorg in Oost- en Midden-Nederland.

www.interaktcontour.nl

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.