Home / / Vele mensen blij met een bezoek en een gebakje

Vele mensen blij met een bezoek en een gebakje

OMMEN – In de gemeente Ommen werden deze week ruim 200 gebakjes opgehaald om te delen met mensen die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Deze actie werd georganiseerd in het kader van de Week van de Ontmoeting. Ook de wethouders Ko Scheele, Bart Jaspers Faijer, Leo Bongers en burgemeester Hans Vroomen kwamen een gebakje halen en gingen op bezoek bij iemand die zich regelmatig alleen voelt staan.

Iedereen binnen de gemeente kon zich hiervoor aanmelden om gratis twee gebakjes op te halen en een kop koffie te drinken bij iemand die het nodig heeft. Het is slechts een kleine moeite, maar van zeer grote waarde. Immers, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of een grote vriendenkring te hebben. Veel mensen, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam. Natuurlijk los je eenzaamheid niet met één bezoekje op, maar de initiatiefnemers hopen dat dat ene bezoekje een vervolg krijgt.

“Mensen denken vaak dat ik veel vrienden heb, omdat ik actief ben op social media en op Facebook. In werkelijkheid heb ik bijna geen vrienden om leuke dingen mee te doen en ben ik vaak alleen thuis”. Het is dus niet voor iedereen vanzelfsprekend familie te hebben of een vriendenkring.

Het hele jaar door is er aandacht voor het thema Eenzaamheid, maar in de Week van de Ontmoeting wordt het thema extra benadrukt. De gebakjesactie is een samenwerking tussen Evenmens Ommen, WijZ Welzijn Ommen, Saam Welzijn Dalfsen en de Lions club Ommen-Dalfsen en wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door Bakkerij van der Most.

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.