Home / / Veilig op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’ in de gemeente Ommen

Veilig op weg met ‘Het Nieuwe Fietsen’ in de gemeente Ommen

OMMEN – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor inwoners (60 ) van de gemeente Ommen de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’. Ook de ervaren fietser merkt weleens dat het fietsen anders is geworden. Het fietsen met de e-bike gaat sneller en het verkeer wordt drukker en ingewikkelder.

Centraal staat hoe de deelnemers ervoor kunnen zorgen dat zij zich veilig voelen op de fiets en nog heel lang kunnen blijven fietsen. In de workshop ‘Het Nieuwe Fietsen’ delen deelnemers ervaringen met elkaar en geeft de adviseur van VVN gerichte tips en adviezen om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het fietsen.`Het Nieuwe Fietsen` is heel anders dan een traditionele fietscursus. Het is geen verkeersles of fietscursus. Het gaat vooral om het delen van elkaars ervaringen en het bespreken van tips over de eigen veiligheid en hoe deelnemers daar zelf iets aan kunnen doen. Aan de hand van feiten, informatieve filmpjes, foto’s en stellingen komen verschillende onderwerpen aan de orde zoals: Hoe ga ik om met anderen op het fietspad? Hoe kan ik veilig fietsen op een druk fietspad? Hoe zorg ik dat ik in conditie blijf om goed te fietsen? Wat moet ik weten van de fiets of een ebike?
Deelname is gratis. De workshop wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Ommen en vindt plaats op
20 oktober 2021 van 9.30 tot 21.00 uur in het Hervormd Centrum, Pr. Julianastraat 8 in Ommen.

Aanmelden

Inwoners uit de gemeente Ommen die geïnteresseerd zijn in de workshop, kunnen zich aanmelden via www.vvn.nl/opfriscursussen of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Het Nieuwe Fietsen Ommen. Vermeld in de e-mail: naam, geboortejaar en telefoonnummer. Neem gerust een buurman/buurvrouw, een familielid of kennis mee, mits vooraf aangemeld.

Lees ook

Betsy Ramerman lijsttrekker CDA Dalfsen

DALFSEN – Bij de algemene ledenvergadering van CDA Dalfsen is Betsy Ramerman uit Lemelerveld definitief …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.