Home / / Vanaf 17 november gratis schoolfruit in Nieuwleusen en Dalfsen

Vanaf 17 november gratis schoolfruit in Nieuwleusen en Dalfsen

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Afgelopen jaar was het EU schoolfruitproject een groot succes. Vier basisscholen in Dalfsen kregen drie dagen in de week gratis schoolfruit voor alle kinderen. Een enthousiaste groep vrijwilligers stond iedere ochtend klaar om het fruit te snijden en te bezorgen. In navolging van het EU schoolfruit project in Dalfsen, wordt het project voor schooljaar 2021-2022 uitgebreid naar alle basisscholen in Nieuwleusen.

In de gemeente Dalfsen is dit initiatief ontstaan. In samenwerking met EU schoolfruit, de buurtsportcoaches van de gemeente, de Trefkoele+, de Spil, Saam welzijn en Stichting Joris Bezorgt wordt dit jaar op tien scholen (vier in Dalfsen en zes in Nieuwleusen), drie dagen per week gratis fruit bezorgd.

Extra handen

Er bestaat reeds een enthousiaste groep fruit – en snijvrijwilligers, maar aangezien er nu meer scholen gratis fruit ontvangen, worden er extra handen gezocht. In Dalfsen en Nieuwleusen wordt het fruit op de scholen bezorgd met een bakfiets en in het buitengebied met de Saam-bus. Onder het genot van een kopje koffie/thee snijden en verdelen vier tot zes vrijwilligers het fruit. De ene dag is het appels uittellen en verdelen, de andere dag moet er meloen of ananas gesneden worden. Het fruit moet voor 10.00 uur op de scholen bezorgd zijn. De leerlingen plukken er vervolgens letterlijk de ‘vruchten’ van. De organisatie zoekt nog enkele vrijwilligers in zowel Dalfsen als Nieuwleusen die vanaf 17 november willen meehelpen om het fruit te bereiden op de woensdag, donderdag en/of vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor gezelligheid, koffie/thee wordt gezorgd. Ook zoekt men nog een chauffeur die in het buitengebied van Dalfsen en Nieuwleusen bij een aantal scholen fruit wil bezorgen in de bus van Saam Welzijn.

Interesse?

Heeft u interesse om (een dag) in de week mee te helpen in Dalfsen? Neem dan contact op met Judith Bos (Saam Welzijn): 06-11922858 of mail naar j.bos@saamwelzijn.nl. Heeft u interesse om mee te helpen in Nieuwleusen? Neem dan contact op met Ariën Langejans van Saam Welzijn: 06-11 858073 of mail naar a.langejans@saamwelzijn.nl.

Archieffoto (2020): Evert Jan Goos

Lees ook

Gemeenteraad Dalfsen neemt besluit over zoekgebied Dalfserveld-West

Strenge voorwaarden voor opwekken duurzame energie DALFSEN – Na uitgebreid onderzoek is Dalfserveld-West het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.