Home / / Uit Hei en Dennen: Herfstgedachten

Uit Hei en Dennen: Herfstgedachten

Bent U ook al met herfstversiering in huis bezig? Ik heb in de serre een rond zacht kleedje op tafel met daarop een konijntje, egeltje, goudkleurige kaars en dito vaasje. Kitsch??? Heel erge kitsch!Gerrit bekijkt het geheel welwillend met de blik van “ach, als zij dat nou mooi vindt”. De meeste mannen zien het niet eens. Je kunt in je nieuwste outfit voor hem staan, maar als je niet vraagt wat hij er van vindt, zie je hem vertwijfeld denken “is dit dan nieuw, het lijkt op hetzelfde”.
Volgende week ben ik jarig, 77 jaar al. Waar bleef de tijd? Geboren in Rotterdam, in de hongerwinter van 1944. In leven gebleven omdat mijn jonge ouders van 22 en 23 jaar de moed hadden met mij via slinkse wegen naar familie in Ommen te reizen. Zij waren 22 en 23 jaar en wilden hun baby niet door honger verliezen. Die oerkracht heb je als ouders, je kind moet hoe dan ook een toekomst krijgen. Dat zie je in oorlogsgebieden over de hele wereld. Ouders hebben die kracht om hun kroost in leven te houden, onder welke omstandigheden ook. Mijn ouders zijn al 20 jaar geleden overleden, Rotterdammers met zoveel liefde van en voor Ommen en de bevolking, die de toekomst garandeerde voor hun dochtertje. Daarna werden nog 3 broers en mijn zusje hier geboren. Mijn broers spraken redelijk dialect, mij werd dringend verzocht het niet eens te proberen, omdat ik het mooie dialect vermoordde. Tja, 77 jaar, dan wordt de toekomst wat beperkt hè. Chrisjemeu werd geloof ik 106, maar dat treft maar enkelen. Je moet ook naar je voorouders kijken om te zien of je redelijkerwijze nog wat jaren mee mag doen. Zij werden 90, 86 en mijn overgrootmoeder zelfs 98. Hun echtgenoten redden dat niet, maar mijn grootmoeder aan moeders’ zijde trouwde met 76 nog met haar pianoleraar, met wie zij al jaren wat verlegen flirtte. Ik besef nu ik dit tik, dat ik die leeftijd zelf heb. Zie ik mijzelf nog met een andere heer, na het verscheiden van mijn verloofde? Geen denken aan. . Ik verkoop Hei en Dennen en verhuis naar Oldenhaghe. Daar word ik verwend met heerlijke maaltijden, liefdevolle verzorging, mooi appartement en alle uitjes en spelletjes die de organisatie daar voor haar senioren bedenkt. Hoe ik dat weet? Door vele senioren, die de loftrompet afsteken over de Saxenburg Verzorging! HULDE.

Antoinette

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.