Home / / Tijdelijke openstelling Historisch Museum Ommen

Tijdelijke openstelling Historisch Museum Ommen

OMMEN – In de nieuwbouw aan Den Oordt 7 bij de molen, opent het Historisch Museum Ommen tijdelijk haar deuren voor de inwoners van Ommen en voor toeristen.

Het opnieuw ingerichte museum heeft meer ruimte gekregen en met de nieuwe vitrines is het overzichtelijker geworden. Via de aangegeven looproute kan de geschiedenis van Ommen vanaf de prehistorie tot het heden worden beleefd. En door een verbindingssluis is er toegang tot Het Tolhuis, dat ook bij het museum hoort. Niet alles is klaar, maar het is zeker de moeite waard om nu al een kijkje te nemen en te zien wat Ommen aan historie zoal te bieden heeft.

Een ieder is welkom in de periode van zaterdag 16 oktober t/m zaterdag 13 november. het Historisch Museum is open van dinsdag- t/m zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur tegen gereduceerd tarief: kinderen tot 12 jaar hebben vrije toegang en vanaf 12 jaar bedraagt de entree 2,50 euro. In de gereedstaande melkbus kan nog een gift gedaan worden.
De opening van het gebouw, waarin ook nog het Toeristisch Informatie Punt komt, staat gepland voor komend voorjaar.

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.