Home / / Sterkamp en Krishnamurti Fietstocht

Sterkamp en Krishnamurti Fietstocht

OMMEN – Op zondag 17 oktober wordt opnieuw een Krishnamurti-Fietstocht van circa 15 kilometer gehouden. Deze tocht voert langs plekken die nog altijd herinneren aan de aanwezigheid van Krishnamurti in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw.

De Sterkampen, die destijds rondom Krishnamurti op het landgoed Eerde werden georganiseerd, hebben een grote impact gehad op Ommen en Eerde. Veel gebouwen en plekken zijn directe en indirecte getuigen van deze bijzondere periode, toen Ommen volgens de duizenden (inter)nationale Sterkampgangers één van de belangrijkste spirituele centra van de wereld was. In het Sterkamp werd ook de beroemde rede van Krishnamurti ‘Waarheid is een land zonder paden’ uitgesproken.

Aantrekkingskracht

De theosofie en Krishnamurti hadden destijds een grote aantrekkingskracht op veel kunstenaars en intellectuelen. Mondriaan, De Bazel, Brinkman en Van der Vlugt (Van Nelle-fabriek) en Viruly zijn onlosmakelijk aan deze periode verbonden. Het is dan ook een fietstocht met een mix van natuur, cultuur en historie door een uniek landschap, begeleid door de auteurs van de wandelgids ‘Krishnamurti in Ommen, wandelen langs vergeten paden’. Aanvang 13.00 uur. Start- en eindpunt: NS-station Ommen. Deelnamekosten zijn 5 euro. Neem voor aanmelding en/of informatie contact op met: info@krishnamurti-in-ommen.nl of bel: 0528-370424 of 0529- 453288.

Lees ook

Zoekplaatje van de week

OMMEN – Het Cultuurhistorisch Centrum Ommen vraagt uw hulp bij het beantwoorden van vragen over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.