Home / / Ster van Zwolle zoeft langs Dalfsen richting Vilsteren en Ommen

Ster van Zwolle zoeft langs Dalfsen richting Vilsteren en Ommen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag was het weer zo ver. In Zwolle werd om 12.00 uur op het Grote Kerkplein door burgemeester Peter Snijders het startschot gegeven van de 61ste Craft Ster van Zwolle. Normaal is dit de openingsklassieker van het seizoen, maar door corona was het verplaatst naar het najaar.

Zeventien ploegen (167 renners) hadden zich voor deze klassieker ingeschreven. Het is ieder jaar weer een bijzonder sportevenement voor alle wielrenners in Nederland. De wielrenners rijden in een soort ster rondom Zwolle en doen hierbij onder meer de plaatsen Dalfsen, Lemelerveld (met de Lemelerberg), Ommen, Genemuiden, Kampen en Hasselt aan. Vier minuten voor de geplande tijd (14.02) passeerden de renners Dalfsen. Komende vanaf Wijthmen werd richting Vilsteren en Ommen gekoerst. Een renner had circa vier minuten voorsprong maar hij werd later weer terug gepakt. Op de dijk in Hasselt ontstond een valpartij waarbij scheuring ontstond in de groep. De finish was een spannende. Er moest een fotofinish aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. De 33-jarige Coen Vermeltfoort won met banddikte van nummer twee Tim van Dijke.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Foto: Vier minuten voor op het tijdschema zoefde afgelopen zaterdag het peloton van ‘de Ster van Zwolle’, door Dalfsen. Via de rotonde bij het Station ging het richting Vilsteren en Ommen.

Lees ook

Kerstconcert in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Ad Huetink verzorgt op zaterdag 11 december een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.