Home / Uncategorized / Sportclub Lemele voor de vierde keer in successie onderuit

Sportclub Lemele voor de vierde keer in successie onderuit

 

BORNERBROEK – Aan de weg van Almelo naar Delden, een paar honderd meter nadat je de stad van Herman Finkers, Ilse de Lange en Heracles uitrijdt, ligt Bornerbroek. In het dorp is voetbal en handbal een geliefde sportieve bezigheid, welke door de lokale jongelui beoefend kan worden in verenigingsverband.

De naam van de sportieve verbinding heet RKSV Bornerbroek, voorletters welke staan voor Rooms Katholieke Sport Vereniging. Tot voor dit seizoen kwam de voetbaltak uit op zondag. In navolging van veel andere clubs is met ingang van deze jaargang gekozen voor de zaterdag. En voorlopig gaat dat crescendo. De debutant in het zaterdagvoetbal heeft na drie duels nog geen punt verspeeld en nog geen tegendoelpunt tegen gekregen. Een daverende entree derhalve voor de piepjonge ploeg van trainer Danny van Laar, bezig aan zijn eerste job als hoofdcoach. Goed, een tegenstander met de maximale score. Pfff, ga er maar aanstaan, kijkend vanuit Lemeler perspectief. Het door blessures en ander ongemak gekwelde en geteisterde sportclub Lemele wacht nog op het eerste lichtpuntje in de vorm van een remise, of nog liever een overwinning. Om op de been te blijven ziet trainer Patrick Speetjens zich genoodzaakt een beroep te doen op meerdere spelers uit de onder 19. Van gedoseerd brengen is geen sprake, het is hup direct in het diepe en zwemmen! Mooi is anders, maar er wordt wel direct duidelijk wie mee kan en bij wie nog enig geduld moet worden betracht. Het is momenteel overleven en behelpen bij sportclub Lemele. En hopen dat de ziekenboeg geleidelijk leegstroomt en de pechduivel zijn pijlen elders afvuurt. Of het nog puntloze Lemele in staat is de nog schadevrije thuisclub te voorzien van de eerste deuk of deuken valt te bezien. Het zou op basis van de ranglijst een even geweldige als welkome verrassing zijn.

Een verrassing bleef uit op sportpark ’t Brook. Sander Kuik en Jarno Slagers zorgen er voor dat de thuisclub vlot in een zetel zit. Erik Lubbers zorgt voor een sprankje licht in een tot dusver inktzwart seizoen voor sportclub Lemele. De aansluitingstreffer betekent de eerste tegengoal voor Bornerbroek in dit seizoen. Een passend vervolg blijft uit. Dwinght van den Brink dooft op slag van rust de illusie dat er misschien een stunt op komst is. Lemele kan geen vuist maken  en de zaak is verloren als Marcus Shenouda de score naar 4-1 tilt. En nog is de gifbeker niet leeg voor de formatie van Patrick Speetjens. Van den Brink beleeft zijn volgende hoogtepunt en zorgt voor dramatische cijfers, 5-1. Het seizoen is tot dusver een helletocht voor sportclub Lemele.

Stand 4F Oost: Achilles ’12 4-12 (15-6), Bornerbroek 4-12 (10-1), Daarlerveen 4-9 (12-4), Juventa ’12 4-9 (8-4), SV Rijssen 4-7, GFC 4-6 (8-6), ATC ’65 4-6 (11-11), MVV ’69 4-6 (8-8), Heracles 4-4 (6-6), Blauwwitters 4-4 (9-16), SVV ’56 4-3 (6-11), SC Rijssen 4-3 (5-10), Daarle 4-1 en Lemele 4-0.

Voor sportclub Lemele staat zaterdag de streekderby tegen MVV ’69 op het programma. Op de Leemkamp in Marle (gemeente Hellendoorn) is het beginsignaal gepland om 14.30 uur.

 

Verslag/Foto: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen ontpopt zich in Diepenveen tot heuse cupfighter

DIEPENVEEN – De elfde van de elfde. Opening van het carnavalsseizoen. In het tegen Deventer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.