Home / Uncategorized / Sportclub Lemele moet na de thee het hoofd buigen

Sportclub Lemele moet na de thee het hoofd buigen

HENGELO – A Trigintha Conditum, in verstaanbaar Hollands ‘Uit Dertig Ontstaan’. Volgens de overlevering staken in het jaar 1965 zo’n dertig Twentse keerls, allen liefhebbers van het voetbalspel de koppen bijeen, met als diepere gedachte de oprichting van een heuse voetbalclub. Het Latijnse gezegde werd verkort tot ATC, met als toevoeging ’65, een directe verwijzing naar het stichtingsjaar. ATC ’65 houdt domicilie op sportpark Slangebeek en is voor sportclub Lemele de tweede opponent uit het Twentse Hengelo. In de openingswedstrijd van deze jaargang was Achilles ’12 te gast op Zandeinde en dat was geen onverdeeld genoegen. De ploeg van trainer Patrick Speetjes werd volledig afgeschminkt. In historisch perspectief: denk aan het lam, dat weerloos richting slachtbank werd geleid. Sportclub Lemele ging er op het eigen Zandeinde met bedroevende cijfers af (0-6). Maar goed de ene club uit Hengelo is de andere niet. ATC ’65 moest in de ouverture in Wierden de eer laten aan Juventa ’12 (2-1). Op Slangebeek stonden onder leiding van arbiter Hans ten Voorde twee ploegen tegenover elkaar die nog niks verdiend hadden, maar wel zo snel mogelijk van de nul af wilden.

Conclusie: Slangebeek werd slangenkuil voor de equipe van trainer Speetjens. 5-2 verklapte het scorebord na afloop. Toch hield Lemele lang stand. De rust ging dankzij treffers van Erik Lubbers en Yoran Bakhuis in met 0-2. Een daverende verrassing in de maak? Doelman Ruan Weelink was er halverwege alleszins gerust op. “Het is een grote vereniging. Ze hebben veel keus en een goede ploeg. Elke positie is goed bezet. We waren onderliggende partij. Natuurlijk, we missen veel basisspelers en moeten dat opvangen met jeugd. Daar al die noodgedwongen aanpassingen komen we niet toe aan ons vertrouwde spelletje. Bovendien zijn het juiste de jongens met gif in hun spel die geblesseerd zijn.”
Jasper Fabels en Mart Jansen schieten de partij in evenwicht. Even lijkt het er op dat de bezoekers in ieder geval een punt mee kunnen slepen richting Vechtdal. Het zou een absoluut winstpunt zijn geweest. Mike Gigengack heeft niets met die wens te maken en schiet tien minuten voor tijd de 3-2 binnen. Lemele besluit te gaan stormen, eigenlijk tegen beter weten in. Het loopt niet goed af. In de slotfase delen Luuk Wennink en Mart Jansen fatale dreunen uit.

Sportclub Lemele ontvangt zaterdag Juventa ’12 uit Wierden. Het beginsignaal klinkt om half drie.

Verslag: Willem Lampe

 

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.