Home / Nieuws / Ommen verwelkomt Sinterklaas dichterbij dan ooit!

Ommen verwelkomt Sinterklaas dichterbij dan ooit!

De goedheiligman bezoekt Ommen op 13 en 20 november

OMMEN – Na een jaar van fysieke afwezigheid, brengt de goedheiligman op zaterdag 13 en 20 november weer een bezoek aan Ommen. Voorheen meerde het gezelschap uit Spanje aan bij rederij Peters om vervolgens te voet naar de Markt te gaan. De intocht op en rond de Vecht, gaat dit jaar in verband met de coronamaatregelen niet door. Maar de Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen – die het festijn organiseert en bekostigt – heeft uiteraard een andere manier gevonden om Sinterklaas en zijn gevolg tóch een warm welkom te geven. 

Nu de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten dit jaar niet rond de Vecht plaatsvindt, wandelt de goedheiligman door de straten van Ommen. De Stichting Ondernemersfonds Centrum Ommen verzoekt de inwoners van Ommen om alleen naar de intocht in de eigen wijk of naar de dichtstbijzijnde wijk te gaan. Op deze manier worden (grote) mensenmassa’s voorkomen. Sinterklaas heeft op elk eindpunt circa vijftien minuten de tijd voor een praatje en/of een foto. Bij het uitdelen van de pepernoten wordt er rekening gehouden met de geldende maatregelen. Er is overigens ook een Glutenvrije Piet aanwezig: deze is te herkennen aan zijn geel met blauwe gezicht. De organisatie hoopt iedereen te zien tijdens één van de kleine intochten in de verschillende wijken. Het programma op deze twee zaterdagen van Sinterklaas en zijn Pieten ziet er als volgt uit:

Zaterdag 13 november

*13.30 uur – aankomst Wilhelminastraat, vanaf daar loopt Sinterklaas naar de Schammelte. Hier maakt hij op het schoolplein van de Johan Seckelschool kort tijd voor een praatje en een foto met de aanwezige kinderen.
*15.00 uur – aankomst Wilgenstraat op de parkeerplaats van de Elzenhoek, vanaf daar lopend door de Windestraat, Weegbreestraat en de Korenbloem naar CBS De Kardoen. Ook daar is er even tijd voor een praatje en een foto.

Zaterdag 20 november

*11.00 uur – aankomst kruising Jeroen Boschstraat/Oude Vlierweg via de Oude Vlierweg gaat de Sint lopend naar de Rembrandstraat in de richting van de Haarsweg naar het schoolplein van OBS het Palet. Hier maakt Sinterklaas kort tijd voor een praatje en een foto.
*13.00 uur – aankomst Dikkerstraat/Sandbergstraatvanaf daar lopend via de Sandbergstraat. Vanaf daar loopt hij naar het schoolplein van de St. Bernardusschool. Hier is ook weer kort tijd voor een praatje en een foto.
14.30 uur – aankomst Scholekster ter hoogte van de speeltuin. Vanaf hier zal Sinterklaas door de Putter via de Tureluur naar de Patrijsstraat lopen naar het schoolplein van het Koloriet. Sinterklaas sluit hier af met een praatje en tijd voor een foto met de aanwezige kinderen.

 

Foto 2019: Leo van den Berg

Lees ook

Historisch Rijwielmuseum Ommen op zoek naar vaste locatie

OMMEN – Overijssels gedeputeerde Roy de Witte (CDA) was donderdag 25 november te gast in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.