Home / / Restauratie Anker met stenen van hoop

Restauratie Anker met stenen van hoop

OMMEN – Het monument van de Samenloop voor Hoop: Het Anker, waarin de stenen van Hoop zijn opgenomen, is beschadigd. Na de plaatsing in 2019 ontstonden er kleine witte plekken, doordat er in de onderste laag tijdens het gieten hoogstwaarschijnlijk vocht is gekomen. Deze plekken zijn in de loop van de tijd groter geworden. Nu is door menselijk handelen op één van deze `zwakkere` plekken een gat ontstaan en is de balans tussen alle plekken verstoord.

Herstellen

De commissie heeft direct de handen ineen geslagen en wil ervoor zorgen dat het monument hersteld wordt. “Het zal een hele klus worden, maar we gaan er graag voor”, zeggen de commissieleden. “Dit betekent dat het anker een tijd niet op haar plek zal staan. Daarnaast hebben we wellicht af en toe wat hulp (zowel middelen, mankracht als financiële hulp) nodig. Dit zullen we via de sociale media kanalen naar buiten brengen. Ook zoeken we een binnenruimte waar we aan het anker kunnen werken. Mocht u een ruimte voor ons beschikbaar hebben, hetzij een leegstaand winkelpand of een dichte schuur, dan horen we het graag. Wij hopen met elkaar de stenen van hoop weer een terechte plek aan de rivier de Vecht te kunnen geven: de plek waar het delen van verdriet, vreugde en vooral hoop weer mogelijk gemaakt wordt. Wilt u contact met ons opnemen over het anker of een ruimte, dan kan dit via nummer: 06-49740075.”

Lees ook

Kindplein Oost concrete stap dichterbij

OMMEN – Woensdag 1 december hebben Stichting Floreant (CBS De Kardoen), Stichting OOZ (OBS Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.