Home / / Politiek Verwoord
.

Politiek Verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Erik Veurink van het CDA aan het woord.

Naast de vele leuke en positieve reacties die ik op mijn lijsttrekkerschap van het CDA Ommen heb gekregen, is deze vraag mij ook enkele keren gesteld. Deze vraag had ik eigenlijk ook wel verwacht en kan ik mij ook wel voorstellen.

Het landelijk CDA heeft immers de laatste tijd nogal wat tikken te verwerken gekregen en we hadden zaken graag anders gezien. Ik ben er van overtuigd dat altijd met de juiste intenties is gehandeld, alleen de uitwerking is niet altijd goed gegaan. De situatie bij het landelijk CDA zit ons op dit moment even niet mee, zo eerlijk moeten we zijn. We zijn echter één CDA, dus hier lokaal voor weg lopen zou niet juist zijn. Geef toe dat zaken fout zijn gegaan en houd vast aan de zaken waar het CDA voor staat. Want deze staan voor mij nog altijd onbetwist overeind en is dan ook de belangrijkste reden voor mij om vol voor het lijsttrekkerschap van het CDA Ommen te gaan. Hierbij heb ik er alle vertrouwen in dat de Ommer kiezer heel goed weet dat het CDA in Ommen de afgelopen jaren als coalitiepartij heel veel zaken voor elkaar gekregen heeft, zoals bijvoorbeeld de aanpak van de bestrating in de wijk De Laarakkers, het instellen van het ontwikkelfonds duurzaamheid om projecten in het kader van de energietransitie te stimuleren en de bermversteviging in het buitengebied. Daarnaast heeft het CDA op verschillende momenten aandacht gevraagd voor de kwetsbare inwoners van Ommen.

Waar staat het CDA dan voor? Het CDA is een volkspartij, gebaseerd op Christelijke waarden en normen, waar ieder mens telt en die midden in de samenleving staat. Dit lijkt wat “grijzig” maar dat is het in mijn ogen absoluut niet. Op dit moment lijkt het er op dat politieke partijen vooral het debat aangaan om verschillen duidelijk te maken, waarbij amper naar gezamenlijke oplossingen gezocht wordt. Ik zie voor het CDA als middenpartij juist een rol weggelegd om partijen bij elkaar te brengen en met elkaar zo goed mogelijke keuzes te maken. Zo zit ik ook in elkaar. Je moet verschillen zeker niet uit de weg gaan, maar vergeet vooral de overeenkomsten die partijen hebben niet als basis te nemen. Daarnaast staat het CDA voor het behoud van natuur en cultuur, waarbij er een plek moet zijn voor de agrarische sector. Tenslotte wil het CDA vernieuwend zijn. Durf keuzes te maken en loop niet weg voor je verantwoordelijkheid.

Ik ben me er bewust van dat het bovenstaande nog wat algemeen overkomt. Daarom hebben we deze elementen vertaald in ons verkiezingsprogramma richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar. De afgelopen periode zijn we binnen het CDA Ommen intensief bezig geweest met dit programma. Samen met fractie en bestuur was ik hier nauw bij betrokken. Een bijzonder mooi proces waar veel enthousiasme van uitstraalt. Het verkiezingsprogramma is bijna klaar en staat vol met concrete voorstellen om de uitdagingen, waar we de komende tijd als samenleving mee te maken krijgen, aan te gaan. Of het nu bijvoorbeeld gaat om het wonen in Ommen, de zorg, het verkeer of de natuur en cultuur. Wij zijn ervan overtuigd dat we met ons programma kunnen bijdragen aan een nog mooier leef- en woongenot voor de inwoners van ons prachtige Ommen. En daar horen de verschillende kernen en buurtschappen vanzelfsprekend ook bij.

Als antwoord op de vraag waar dit artikel mee begon, kan ik zeggen dat ik niet kan wachten om als lijsttrekker van het CDA Ommen aan de slag te gaan. We hebben straks een heel mooi en concreet verkiezingsprogramma, dat ik graag richting de inwoners van Ommen wil presenteren. Aarzel hierbij niet om mij hierover aan te schieten. Voor goede ideeën sta ik altijd open en ga ik graag het gesprek met jullie aan.

Erik Veurink
Lijsttrekker CDA Ommen

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 6 december zou de fractie van D66 Ommen weer een inloopspreekuur houden in de Carrousel. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.