Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Jos Ramaker van Gemeentebelangen aan het woord.

Het zal u niet ontgaan zijn: de politieke partij Gemeentebelangen bestaat 90 jaar. In 1931 opgericht als lokale partij die opkomt voor inwoners met kleine en grote problemen. Een partij van en door de eigen inwoners en met een luisterend oor. Gewoon Betrokken, dichtbij en vertrouwd. We zijn en blijven lokaal druk voor de belangen van onze inwoners. En we blijven onafhankelijk.
Om die reden moeten we ook lokaal onze eigen boontjes doppen, ook financieel. Er is geen landelijk partijbureau die ondersteunt of bijdraagt. Er wordt geen gebruik gemaakt van steun van derden, en ook niet van politiek gebonden subsidies. Dat moet ook niet, want wij doen het met en voor onze inwoners en onze gemeenschappen. Zelfstandig, en met elkaar samen.

Campagne

De belangrijkste inkomsten komen bij het verenigingsbestuur binnen door afdracht van de raadsleden en de wethouders. Zij storten een deel van hun bestuurlijke vergoeding door naar de verenigingskas. Ook veel inwoners zijn betalend lid van Gemeentebelangen. Doel van al deze contributies is om iedere vier jaar weer een plan de campagne op te kunnen zetten voor een nieuwe raadsperiode. Campagne voeren kost immers geld, iedere keer weer. Een brede basis is belangrijk voor ons als lokale partij.
Als lid van Gemeentebelangen steunt u onze onafhankelijkheid en inbreng voor het lokale belang. Voor een kleine bijdrage van 12,50 euro is er de mogelijkheid om mee te denken over onze plannen en ideeën voor alle kernen en het buitengebied. Hoeft niet, mag wel. U krijgt bovendien onze nieuwsbrieven en in de jaarlijkse ledenvergadering kunt u uw stem ook binnen onze partij laten horen.
Geen lid? Geen punt! Wij zijn er voor iedereen. Veel inwoners weten ons al te vinden en dat vinden wij fijn! Wij vergaderen met onze raadsleden en de steunfractie op de donderdagavond, gelukkig nu gewoon weer in het gemeentehuis. Wilt u ook bij ons langskomen met een voor u belangrijk onderwerp? Maak dan even een afspraak met onze fractiesecretaris Inge Haarman via i.haarman@raaddalfsen.nl dan zit u zo met ons aan de koffie.

Sterk

We vinden het al 90 jaar erg belangrijk om van u persoonlijk te horen wat er speelt, bij u als inwoner, ondernemer of organisatie. Uiteraard kunnen we nooit alles oplossen, maar we doen altijd ons uiterste best. Dat doen we overigens samen met alle zes politieke partijen die Dalfsen rijk is. En ook in gezamenlijk bestuur met een sterk college en een al even bekwame gemeentelijke organisatie. Samen moeten we het doen, samen staan we sterk! Al 90 jaar, in goede harmonie. Ook voor u.
U bent van harte welkom bij Gemeentebelangen.

Jos Ramaker,
fractievoorzitter Gemeentebelangen

Lees ook

Gemeente Dalfsen digitaal in gesprek met boeren

DALFSEN – De gemeente Dalfsen sprak door de jaren heen met verschillende groepen inwoners, ondernemers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.