Home / / Politiek Verwoord

Politiek Verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Richard Smits van de VVD aan het woord.

Momenteel zijn alle fracties volop de cijfers aan het doorlopen die door de gemeente Ommen zijn aangereikt ter voorbereiding op de begrotingsbesprekingen van komende maand. Voordeel is dat we de laatste jaren voldoende reserves hebben opgebouwd. Tijdens de gesprekken vorig jaar, heeft onze fractie B&W geadviseerd om anticyclisch te investeren. Er zijn langlopende leningen op andere wijze gefinancierd, waardoor we extra ruimte gecreëerd hebben voor de lange termijn. Dit is wel ten koste gegaan van de reserves, deze reserves zijn echter niet direct inzetbaar voor reguliere uitgaven. Daarnaast hebben we de nodige voordelen behaald door de verkoop van gronden, denkend aan de Vlierlanden en Rotbrink.
Door de coronacrisis was het vorig jaar al een beleidsarme begroting en dat zien we komend jaar weer terug, mede door de komende gemeenteraadsverkiezingen in voorjaar 2022. Al met al zijn we niet ontevreden en zullen we kijken waar ruimte is om de inwoners tegemoet te komen. Velen van ons hebben een zware tijd achter de rug, ondernemers, verenigingen en jongeren zijn veelal de dupe van de maatregelen die de afgelopen periode zijn opgelegd. Gelukkig worden de regels steeds verder versoepeld en samen kunnen we ervoor zorgen dat deze verder naar de achtergrond verdwijnen. Blijf waakzaam, de pandemie is nog steeds niet bedwongen!

Skatebaan

Deze maand hebben we een initiatief op de agenda staan van jongeren, zij willen de huidige skatebaan bij de Carrousel updaten. Afgelopen week stond een hele groep enthousiaste jongeren voor het Hervormd Centrum om hun ideeën kracht bij te zetten. Deze jongeren worden goed ondersteund door Wijz Welzijn, die de jongeren zal helpen in dit proces. Het is een wens die al een lange voorgeschiedenis kent, hopelijk kunnen er goede afspraken gemaakt worden over inrichting, bereikbaarheid, veiligheid, gebruik en beheer. Dat laatste is van belang om ervoor te zorgen dat de omwonenden geen overlast ervaren.

Inburgering

Een ander item is de nieuwe wet inburgering, deze zal 1 januari aanstaande van kracht worden. Dit houdt in dat de verantwoordelijkheid van Den Haag naar de gemeentes toe zal gaan. De verwachting is dat er meer grip op is, doordat de eerste gesprekken zullen plaatsvinden als deze groep nog in het asielzoekerscentrum woonachtig is. Door meer regie te hebben op het proces, is de verwachting dat deze inburgering minder stroef zal verlopen en deze groep eerder onderdeel zijn van onze maatschappij. Er zijn nog wel veel hobbels te nemen, zeker op financieel vlak, kan dit van invloed zijn op de realisatie.

Verkiezingen

Als fractie zijn we ons, samen met het bestuur van VVD Vechtdal, aan het voorbereiden op de komende gemeenteraadsverkiezingen. Eind deze maand zal het verkiezingsprogramma worden gepresenteerd en zal de lijsttrekker gekozen worden tijdens Algemene ledenvergadering. Tijdens deze vergadering zal ook de kandidatenlijst bekend worden gemaakt.
Vanaf november zullen we aan de hand van thema-avonden onze denkwijze en richting verder kenbaar maken en vormgeven. Dit alles met het doel weer goed voor de dag te komen tijdens de verkiezingen in maart 2022. Wederom een volle agenda de komende weken.

Namens Fractie VVD,
Richard Smits

 

Lees ook

Gratis cursus ‘Kennismaken met Mindfulness’

DALFSEN – Op donderdag 28 oktober start Impluz met de populaire cursus ‘kennismaken met Mindfulness’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.